Jas pocnav so Burselin od 08.08.2024 da se bockam , a pred toa 17dena piev po edno apce na den Cripineo , sega samo se bockam i na 15ti imame zakazeno kaj dr Lazarevski , mi rece deka ke pocneme so stimulacija, sakav da znam kolku dena treba so Buresiln da se bockam i kakva reakcija stavra taa inekcija. Ti blagodaram
Докторот ќе ти каже точно колку време ќе боцкаш. Јас на пример почнав 10 дена пред циклус, од 0,6 потоа од втор ден циклус и плус уште 10 дена боцкав од 0,4. Бусерелинот се користи за да се намалат хормоните во јајниците, уствари да се “исклучат” јајниците (просто кажано), за да можат истите после тоа добро да реагираат на стимулациите.
Devojki zenichki jas vcera se bocnav so inekcijata ovitrelle i za utre imam zakazano punkcija vo New Born kaj dr Trajkovski nekoj da mi kaze iskustvo
Nisto strasno. Ke ti stavat anestezija, za 5-10min max te budat. Ke si bides naspana odmorena ke ti kazat kolku jajce kletki izvadile i ke stiskame palci posle da se site ubavi blastocisti. So sreka!
Девојки, другарка поднесе за прв ваучер со високо Фсх и ниско Амх, со документите поднесе и Молба за да и се одобри еднаш ваучер со свои јајце клетки. Денес и дојде ваучерот одобрен со донирани јајце клетки. Дали да ја поднесе пак молбата или веќе се е завршено штом и покрај молбата и одобруваат само со донирани? Да напоменам дека се работи за релативно млада особа, 29 години. Но со ниско Амх 0,3. Порано знам дека така одобруваа со поднесена молба, но сега после измените од Јануари да не ја укинале и оваа опција?
Читав на некоја членка 3 ваучери и одобриле со свои јк со низок амх, мене ми одобрија првиот пат со свои, за втор се двоумам дали и воопшто да поднесувам, или на приватно да одам, или негде во странство.
Здраво женски сакам да ве прашам за искуство и некој совет ако може да ми дадете… Вака имам замрзнато ембриони во систина првото детенце сега ке ми прави 2 години за 3 месеци мене така денес ми текна сакам да правам трансвер мислам дека не е рамо за друго дете.. е сега сакам да ми кажете како иде постапката со замрзнати дали да собирам докумети за ваучер или да идам на приватно колку би ме коштало доколку правам на приватно нешто околу тоа да ми објаснете и околу постапката
Мислам дека само за трансфер не даваат ваучер. Пред неколку месеци јас платив околу 50.000 за трснсфер на замрзнати.
So tvoi podatoci prati nekoja bliska osoba da se ispita na privatno pa toj rezultat prati go fond i ke nemas nikakov problem za da ti se odobri.
Даваат, има ваучер само за трансфер со замрзнати Само не знам кои документи точно требаат, јас згрешив аплицирав за ваучер за инвитро и не ми го прифатија за трансфер со замрзнати Јави се или во систина или во фонд, а скоро и друга членка прашуваше може добила инфо, па ќе сподели
И првиот пат така ми предложија, ама не ми се ризикуваше, и знаеш сега какви нелуѓе има- еден ден низ нос ќе го извадат тоа. Сега џабе ми е, веќе имам доставено амх. Ако не приватно ќе одам, и така на природен циклус ми предложи докторот. Нема да плаќам инјекции за стимулации, само стоп.
Jas bev i kaj dvajcata,ama sekoj si e so svoe iskustvo,najubavo otidi i kaj dvajcata na razgovor i ke vidis koj ti odgovara