Направив ХСГ кај толовски во јануари, во ред беше. Хормоните ми се во ред, освен исулинот кој ми варира и се движи на горна граница за него пијам Сиофор 850. TSH ми е 3,29
Колку пати си го испитувала тсх до сега? Може ти било толку моментално, а и не е некоја загрижувачка цифра. Консултирај се со ендонкринолог види што ќе ти каже ама мој совет е уште еднаш-два пати да го испиташ да видеш како ти се движи.
Даси пиеш терапија обавезно за ТСХ,сепак тие високо за бременост.Можел и матичниот гинеколог досега дати даде терапија.
Мене кога ги проверував другите хормони тсх ми беше ниско и гинекологот ме праша дали пијам терапија, пред година кога проверував ок ми беше, и ми кажа да одам на ендокринолог, јас проверив уште 2-3 пати ок ми беше тсх, и ендокринологот не ми препиша терапија, пиев само олигогал селен и елова 3 месеци ( тоа ми препиша само), и за 3 месеци на контрола отидов со се испитано и ми кажа сум немала потреба од терапија. Види си со ендокринолог.
Jas sum na eden prolutex i 4x utrogestan. Go cekam denot da mi namalat terapija Zaso veke I jas se osekam deka mi e mnogu
Здраво, сакам да ве прашам, тие што имате правено Nifty тест, во која недела од бременоста го правевте, каде, колку е цената и за колку дена имавте резултати?
Спроти Соборната црква, кај паркингот, од другата стана му доаѓа позади Дом на градежници. Јас таму бев, можеби има и други, не знам.