За Институт за имунологија и хумана генетика, и како што посочи погоре Elliana тие работи да се наведат( Кир хла лиганди и кир днк генотипизација и за двајцата партнери.
Се прави 11-12 недела. Најдобро гинекологот нека ти препорача. Тие си имаат соработки. Колку чини сега, точно не знам. Околу 600-700 евра грубо. За 10-15 дена се добива, ако добро памтам.
Da ve prasam za nisko tsh,kaj mene na pocetok na proces bese 0.35,a posle stimulacii 0.90,ima li nekakva vrska sto e tolku nisko,sega vo cetvrtok pocnuvam zdravje
Јас кога испитував хормони пред ивф ТСХ на трет ден од циклус ми беше 0,791. Матичниот гинеколог ми рече прашај го ивф докторот да не е ниско за ивф. Го прашав и ми рече не е никаков проблем. Како што гледам во граници на нормала е и повеќе прават проблем за висок ТСХ ако не грешам.
Мене ми беше 0.24, матичната ми кажа на ендокринолог, тоа ми беше грешка изгледа, после тоа ок ми беше, консултирај се со ендокринолог. Ивф докторот што ти кажа што е ниско? Штом си почнала со стимулации значи не е проблем.
Ohoo masala. Ke se snajdeme, sepak fala ti na info I Najglupo im e so na maz mi mu kazaa deka materijal od doma se nosi a ne tamu da ostavi. Ama neam izbor pa ke odi utre mi treba spermogram za vaucer
Мене мм ме остави таму, само го оставив примерокот, додека ја сврте колата таман ме зема. Така некако да направите. Не знаев дека е толку. Инаку да, од дома примерок треба.
Mu kazav deka mi e nisko nisto ne rece i pocna so stimulaciite,2 pati imav neispesno,pa si baram peicina zosto e si mislev za toa da ne e nesto deka e prenisko
Инсулин на горна граница не е добар за бременост, 850мг метформин е малце за таа вредност, знае ли ендокринологот дека се обидуваш да забремениш? Влијае многу на квалитетот на јајце клетките. ТСХ исто пробај да го симнеш, ама со ендокринолог, ќе треба понатака да те следи и во бременост нагло скока, гинеколозите не се специјалисти за ова.
Super ti e so srekja. Od Stimulacite ke ti se potkaci. Prasaj go I dr. Dekako ama mislam deka ti e ok.
Оди на ендокринолог, мене гинекологот веднаш ме праша дали пијам терапија за тсх и ми кажа на ендокринолог, го повторив уштев 2-3 пати и ок ми беше. Јас проверив и анти тпо, анти тг антитела, инсулин, гликемија, фт3, фт4 по препорака од ендокринолог. Штом докторот смета дека ти е е ок. Ама си пишала дека од стимулациите ти се качило, а си пишала во Четврток почнуваш.
Јас подолго време сум со хашимото, тсх никогаш не ми било повисоко од 4, но антителата ми се 1300. Правев ивф со тсх 3, успешно од прва, сега сум 13 недела. Обавезно консултација со ендокринолог и проверка на антитела, тие обично прават проблем, јас морав да примам две интралипидни инфузии поради високо антитпо. Не оставајте на гинеколозите, проверка со специјалист обавезно.
Некој што знае да прочита Нк клетки Мислам ок дека е смс пак прв пат испитувам с др ми е на одмор Фала ви
Provereno mi e se toa,nisto ne kaza deka e nisko,da da vo cetvrtok -utre pocnuvam pa ke vidime ato ke izleze,do swga piev 2 meseci duphostan za priprema
Dali znaete kade ima amp progesteron depo? Krvaram a treba da ja primam. Vo apteki zegin,eurofarm, viola ja nema.