Јас исто со превисоки антитела, едните дури немерливи, 2 пати успешно инвитро, не ми правеа проблем при ивф. И два пати не примав интралипидна, не ми понудија, мислев да барам ако не успее. Антителата не можат да се намалат со терапија, само ТСХ со еутирокс, па затоа даваат терапија тоа да го контролираат (кај нас со хашимото во секое време, при ивф можеби на пократок период да се пие) Но, од мое искуство дупло, не влијаат антителата за успешно ивф
Женски, се спремам за прв пат да поднесам документи за ивф ваучер, па ако може некоја од вас да ми пише лп, имам неколку прашања
Здраво девојки Дали може некоја членка што била со долг протокол и примала decapeptyl да ми пише. Имам некои нејасности Станува збор за decapeptyl depot 3.75 mg со вакум што се префрла
Eve edno info za site nas Ako i treba na nekoja prolutex ili bilo kakov lek sto go nema vo apteki, ima apteka ziva farm vo veles, imam naracuvano od kaj niv porano mi prakaa po kargo
Запознаен е ендокринолог, кој ми кажа контрола во бременост. Некако сите несериозно постапуваат кон мене. Сиофор пијам 2х 850 mg и ми рече не се секирај пиј го испитан е во бременост до 4 месец можеш. А за тироидната никој ништо не ми кажал. Сега читам по форуми...
Убаво е ТСХ да е пониско, за природна бременост сакаат да е до 2, за ИВФ не смета и малку повисоко затоа што секако од стимулациите се покачува ТСХ (ова од лично искуство), но за рана временост треба да се следи, ТСХ може негативно да влијае на рана бременост
Во граници на референтните вредности се. И кај мене беа слични вака. Ништо посебно не кажува доктор, може само да ти понуди интралипиди при трансфер.
и кај мене се слични мислам тие во 2 ред се гледаат повеќе , така да декоратин мислам ке ти препише доктор ако се повеќе од 20,30 тогаш и инвузија знам препишуваат нз можеш за секој случај и сама да потражиш интралипиди
Интралипидната не влијае на намалување на антитела, ниту тсх, не го помислив тоа, само споделив мое искуство. Не сум пробала поинаку за да можам да направам споредба. За тсх си пијам редовна терапија еутирокс од 50 и сега во бременост правам испитување почесто. Сакав да кажам дека секогаш е најдобро да се консултираме со специјалист, кај секоја има различни фактори и состојби кои влијаат при препишување терапија.