Мислам деке ќе ти побараат дополнителен тироиден статус (нека ме поправат ако грешам). Јас им доставив со 0.24, ми побараа дополнително тироиден статус и амх поради висок естрадиол. Подобро симни тсх, па подај документи (мое мислење), да не губиш време за дополнителни документи и да чекаш уште 4-5 недели (јас толку чекав и откако ги доставив дополнителните).
Zdravo.Prvata IVF neuspesno, se spremam za ftoro IVF,dali nekoj od vas moze da mi pisuva koi dokumenti se potrebni
Мила, Подолу се документите потребно за ИВФ за прв ваучер... Не сум сигурена дали и за втор ваучер е исто... • Предлог за БПО од матичниот гинеколог; • Барање за БПО; • Изјава за БПО; • Податок за брачна состојба (копија од извод на венчани или изјава заверена на нотар за вонбрачна состојба); • Копија од лични карти За жената: • Ултразвучен преглед со 2D на овариуми и 3D за утврдување на морфологија на утерусот, и заедно надополнети со извештај не постари од 6 месеци; • Метода за проодност на тубите и кавумот на утерусот: ХСГ , ХСЦ (хистероскопија), ЛПСЦ (лапароскопија) или лапаротомија ( во зависност од каква метода е извршено); • Хормонски статус од 3-5 ден на менструалниот циклус: FSH, LH, PRL, E2, TSH, не постари од 6 месеци; • PAP тест (не постар од 1 година); • Микробиолошки брисеви од вагина и цервикс, брис за Chlamidia trachomatis, брис за Mycoplasma/Ureaplasma, не постари од 6 месеци; • Крвна слика, гликемија, седиментација, не постари од 6 месеци; • Серолошки анализи за Hepatit B i C, HIV не постари од 1 година. • Отпусни писма и лекарски извештаи од претходни операции кај жената (доколку има). За мажот: • 2 спермограми, со растојание од најмалку 3 месеци, а последниот не постар од 6 месеци; • 4 ИУИ(најмалку 2 месеци помеѓу инсеминациите), со исклучок на паровите каде постојат апсолутни индикации за ИВФ (морфологија 4%) • Серолошки анализи за Hepatit B i C, HIV не постари од 1 година
Докторот одредува тоа, мислам дека кај секој е различно мојата пункција беше на 15ти ден од прв ден циклус
Зависи како ќе ти растат фоликулите, докторот ќе те следи на фоликулометрија и ќе ти одреди, кај мене двата пати беше различно.
Isti dokumenti kako za prviot pat plus prakas i negativna beta od prvoto invitro.jas za prvoto invitro ne stignav do transfer samo do punkcija bidejki prazni bea folikulite toa im go prativ e od mazmi prativ spermogram od septemvri mesec i od mart sto ispituvase.dokumenti prativ na 1 juli a na 9 avgust mi odobria.
Здраво феминки, Денес бев на терминот кај др. Бранка Крстевска и јас сум презадоволна од односот на докторката и од деталниот преглед и консултација. Докторката има големо искуство ме ислуша се што имам правено погледна и на крајот даде терапија и детален извештај. Закажав за месец ипол повторно контрола. Ме упати што да направам каде и што да пијам, јадам. Немам зборови навистина детално до точка.
Zdravo Feminki, sakam da prasam za vasi iskustva posle ET so zamrznati embrioni. Deneska mi e 5ti den posle ET, prvite tri dena osekjav kako grcevi vo stomakot, tvrd stomak I gasovi a deneska vekje osekam kako gadenje.. Dali nekoja od vas ima iskustvo so zamrznati embrioni?
Првите денови можни се како грчеви, подуеност, мини болки. Но тоа е повеќе поради терапијата што ја примаш и имплантација (се надевам). Јас на 7ми ден фет со бласто имав позитивен домашен тест и 86 бета.
Mene e pravena punkcija vo juni mesec a transfer pred 05 dena so zamrznati embrioni. Dali imase ti gadenje I nagon za povrakjanje? Mozebi mi e rano da pravam bilo kakov test..
Немав, но јас но и во првата бременост немав симптоми, а и сега 9та недела сум и освен некои грчеви, никакви други симптоми. Не се оптеретувај, само чекај ден за тест