Јас ваква рецепта не сум носела. Само Потврда од мат гинеколог за примени клексани со датум од кога до кога.
Kaj mene bese okolu 250 i bese prazen folikul,togas doktorot mi rece sanaite da izvadime j.kletka se pola pola
Девојки некој да каже кај најбрзо можам да одам приватнода направам 3д, 4д за ваучер, државно тек после празников во септември има а уште тоа ми фали од документиве и да поднесувам…
Мене матичната ми го направи. Треба да биде надополнето со извештај. Сигурно можеш и по приватните клиники. Со среќа!
Фала на брз одговор,да да ми пополнија се тоа сум испуштила само.. супер чим може и по приватниве само за тоа ке се јавам, а веќе кај мајка тереза не носите така директ кај црвен крст се документи?
I jas zabiraviv I mi gi cuvaa skoro cela godina a ne mi bese plateno… vo meguvreme pravev transferi, odev na pregledi I duri sama ne spomnav nisto ne rekoa. Sigurno ti gi cuvaat.. ne se do tolku bezdusni taka da frlaat embtioni bez eden povik… barem taka mislam.
Zdravo kade da e ciklusot ke mi dojde pa segq gledav semata pocnuvam so meriofert gonal f i fragmin. Moze nekoj da kaze fragmin kako odi i iskustva
Vo noemvi mesec mojot bese 836 mi izvadia 2 folikula prazni bea.vo april mesec ne se sekavam tocno ama nad 1200 bea pak dva folikula izvadeni od koi samo eden se oplodi.
Mene mi docnese sega 3 dena iako nikogas ne mi docni, ama ko za inat neli...Marfi veli deka bas toj ciklus treba da docni
Hormonite se ispituvaat na 2,3 den ciklus, potoa na 5,6 den, zavisi kako kje kaze doktor. I potoa uste ednas den pred punkcija. Najcesto e taka.
Мојот естрадиол пред да почнам со стимулации беше околу 30-40 не се сеќавам точно, а на 2 дена пред пункција беше 890, вредност со која докторот беше задоволен, рече би требало да извадиме 3,4 добри јк. Извадивме 3, од кои две се оплодија, ама не стигнаа до бласто. Како што читав тогаш, бидејќи бев опседната со вредноста на естрадиол, една добра јк би требало да биде од 250 до 400 естрадиол...
Во моментов пијам q10, metyl folate, d,e vit.,omega3, maca.. (можда испуштив нешто), и капките фемина, ама најважно од се гледам да јадам храна богата со антиоксиданси и протеини, па ќе видиме следно каков ќе биде исходот.
Мислам дека има врска и со кои лекарства си стимулирана. Првата стумулација кај мене беше со гонал ф и мериоферт естрадиол околу 500, извадивме две јк од кои една се оплоди. Не реагирав добро на мериофертот. Втората стимулација почнав со летразол и после продолжив со гонал ф извадивме 7 јк од кои 4 се иплодија , е2 пред пункција ми веше ист како и првиот пат кога го прашав докторот зошто е низок дали е тоа во ред на сега поголем број јк ми рече дека летразолот ја намалува вредноста на е2 и не дава точна вредност колку би била на тој број на јк. Така да има врска и со тоа што те стимулираат.