Dali nekoj ima zamrznato embrioni 2 pati vo ista godina, od 2 punkcii? I dali naplakaat 2 pati full cena?
Не те прочитав убаво,неуспешно ивф имаше? Не се секирај,ќе добиеш. Мене после неуспешно ивф ми дојде точно на денот за добивање ама затоа следниот циклус ми доцнеше 17 дена,дури имав и симптоми на бременост,ама ништо…Нече тако лако Кај сите е различно.
Знам дека има многу ситуации на постигнати бремености и со замрзнат ембрион и со свеж ембрион, но што се препорачува за поголема успешност. До сега имам трансфери само со свеж ембрион
Moe licno iskustvo I od mnogu prijateli mislam deka so zamrznati e podobro. Prvo toa shto na teloto mu treba odmor od hormoni, anestezija I slicno, drugo ako si so ureden ciklus transferot bi bil na priroden ciklus sho e isto mngu podobro. I isto denot koga ke go odmrznat embrionot treba da prodolzi da se razviva, a so toa embriologot ima vtora sansa da proceni…. No Kako I da… neznam kolku ivf i kolku transferi imas no jas bi ti preporacala dokolku mozes da si dozvolis da napravis PGT.
И мене ми беше тсх 2.6 отидов на ендокринолог и ми дадоа еутирокс од 25 мг на гладно срце секое сабајле. Не почнувај без да го средиш тоа, мене првото ин витро ми беше неуспешно и ми рекоа да го средам тоа со терапија до 2ка да дојде.
Здраво и јас сум со ниско амх. Правевме инвитро во април/мај месец тргнавме со летрозол 10 таблети на природен циклус, но др вклучи и десет инекции (6 бемфола, 3 цетротиде и една стоп инекција овитрел). Доктор Трајковски ме води, со минимална терапија извади 4јк со висок квалитет од кои три се оплодија добро една врати, а две замрзнавме) Ин витрото беше неуспешно најверојатно дека телото беше под хормони и може од повишеното тсх. Ти посакувамј многу среќа.
Дали знаете дали денес е на работа сестра Сашка кај др.Ивановски и која смена? Барам на телефон не се јавува
Пиши и порака, ќе ти врати кога ќе види. Јас само преку пораки. Ивановски првата недела од Септември е на работа, така прочитав тука. Сега не знам како се со смените дека одмори се, инаку само Вторник беа втора.
Од 2ри септември Ивановски е на работа. Вторник е само втора ама прегледите се најдоцна до 17 часот. Ако ептен мора да одите на точно определен ден од циклус а не можете да ја добиете Сашка одете на незакажано,ќе ве прими. Ова Сашка ми го има кажано.
Знам, сум одела на фоликулометрии во Вторник после 16 часот. Инаку да, и мене Сашка ми има кажано ако е нешто итно и ако не ја добијам да одам директно, кога сме нивни пациенти може и така, сум одела и без термин и ме примиле. Нормално за фоликулометрии дека ни закажуваат за кога да одиме. Ама и тогаш ми кажуваа од-до колку часот да одам (како ми одговара на мене) и Сашка кога ќе ме видела веднаш ме примила или кога ќе види сум се најавила и ме барала низ чекална. Едит: така испадна и кога требаше да почнам со стимулации втор ден од циклус, јас отидов прв, затоа што вториот ден се паѓаше празник и ми кажаа директно да одам ако не ја добијам. Така и направив, и вртев, па и пишав порака и тргнав, ми врати веќе на пола пат кога бев до кога најдоцна да дојдам.
Ќе си следиш кога има слободен термин, може меѓу време да се ослободи некој термин и ќе ти закаже општ матичен.