Така да,ама погрешно си цитирала и затоа ти искоментирав.Ништо немозе дасе виде све зависи кога била овулацијата пред 5 или 6 недела,све зависи од овулација.А не членката негативни тестови биохемиска неможе да има.Секој ендожетриум е задебелен пред циклус,а како докторот можел така да каже се чудам.
Не сме сите едуцирани прв пат се соочувам со вакви термини нити сум медицинско лице нити сум имала потреба да ги знам овие работи.Инаку еден тест беше со бледа ептн бледа линија, ама тој што го правев после него јасно беше негативен.Желбата е голема малку излегов од реалноста.тука сме за совет и поддршка, не за осудување.
Не го спомна ендометриумот , ви викам не разбрав што кажа, ама ендометриум не спомна сигурно ... моја збунка. Се извинувам што ве вознемирив...
Омилена реченица е на форумов-едуцирај се.Не се секирај никого не вознемируваш.И за тоа служи форумот и за едукација.
Ако сите бевме едуцирани,ќе си седевме дома пред телевизор такви цели едуцирани,а темава ќе беше празна со 0 мислења.Истата членка мислам беше (нека ме поправи ако грешам) која пиша дека 10 години се борат со неплодност!!! Нормално е да е во паника и и треба максимална поддршка од нас,на неа и на било која друга која се бори со неплодност дали 1,2,3,5 или 10 години. А тебе драга @nikja не ти е прв пат да се исфрлиш од нигде никаде и да наречеш некого неедуциран,плус и начинот на пишување ти е многу груб. До сега си ми реплицирала и мене на сличен начин,нејсе,не сум ти земала при срце,ама некој си зема.На темава и треба љубов и разбирање.
Никого не возмемири мила,тука сме за што и да ти треба. Јас после вадење на обична циста додека не стигне патохистолошкиот наод мислев дека имам карцином и се збогував со сите,па на крај излезе се во ред. Ова што го трпиме ние,некој ниту психички ниту физички не би го издржал,лавици сме. Затоа паничи,прашувај,плачи,смеј се,се е дозволено овде.
И на оваа тема не смееш ништо да прашаш или да пишеш свое искуство, не прават неедуцирани. Нормално сме неедуцирани кога нешто ни е ново. Темава е и да прашаме нешто што не ни е јасно, и да споделиме свое искуство.
Имам замрзнато10 клеточен ембрион, планирам трансфер но немаме днк фрагментација на сперма направено пред постапката Дали ке има ефект сега да направиме или како да проверам ембрионот дали е добар 3 ден е замрзнст Јас сакав на 5 ден но као ок е и на 3 страв ми е да не е лош
Незнам што сум ти реплицирала и сум била дрска.Темава е дасе сподели искуство и знаење ако нешто сме го поминале.Ако нешто знаеш сподели ако не неставај некого во заблуда и филм даси прави во главата без потреба.Членката прво едно пиша па друго.Прво негативни и двата па после едниот бил позитивен.Вез потреба со праи филм и стрес.Несум тука ни медицинско лице нити најзнаена,само си пишувам директно тоа што мислам и мое искуство,тука сите поминуваме низ некој процес.Затоа многу погрешно сваќате коментари.
4 ден од циклус , кичма ме боли, ми се тресе цело тело.Не ме болело вака ниту еден циклус, не на 4 ден.Матичната не крева,два дена ,а треба да пијам трето апче Микрогинон, не знам што да правам.
Има водени цисти што пукаат при циклус кога пиеш контрацептивни апчиња кај мене беше исто дали 3/4/5 нз кој ден и на улошка имав големо крваво парче Можеби е исто нз
По правило ако ти рекле дека е за замрзнување тогаш би требало да е без фрагментација или со минимално дозволива фрагментација. Со матичниот гинеколог кога разговарав она ми рече не се секирај ако не е добар ембрионот нема да те советуваат да го замрзнеш. Ама добро е да се испита да се знае за понатаму. После пункција ви кажаа дека имате фрагментација?
Na 1 juli podnesov dokumenti vo mojot grad.mi pobaraa dopolnitelni dokumenti im prativ.na 8 avgust mi e odobren ama bevme na odmor i ne pocnavme procedura.zdravje ovoj mesec so novi sili i nova nadez pocnuvame.mi rekoa na vtor den od ciklus da otidam