Utre imam zakazano vo klinikata kaj sto pravev invitro so test za bremenost zosto vo pon.ne se raboti utre sekako ke pravam preku krv samo se plasam da ne e nesto loso ova so krvta
Јас правев инвитро во јуни, имав две мали крварења, ептен малку кафеаво и еднаш една капка свежа крв. Првиот пат беше некаде 5,6 дена по трансфер, а вториот може 10 дена по трансфер. Тест правев домашен 14 дена по трансфер и бета истиот ден. Сега сум бремена со близнаци. Може и да е добар знак. Со среќа!
Javi se vo klininata kaj sto pravis inv kon se so donkyorot ili sestrata jas imav taka na 11 den vednas mi prekinaa aspirin pocnav so prolutex i napraviv domasen test bese pozitiven za toa mora konsultacija za sekoja promena sto se slucuva
Dobiv vaucer za ivf, cekam ciklus da pocnam so terapija, ne doagja glavata me boli cela nedela neznam koj pat da go fatam
Ама зошто таков непотребен склет си ствараш душо? Циклусот ќе дојде,си ги истерала сите процедури , сега е моментот да бидеш сталожена смирена,да го слушаш доктрот и да чекаш. Времето мине бавно во овој процес, но времете е тоа што ни носи резултати, а доколку очајуваш пред времето само се оптеретуваш,го одолговлекуваш и недајбоже комлицираш процесот, а сите знаеме колку пати знае и да ни доцни кога психички сме насочени кон тоа.. Биди си позитивна опкружувај се со позитивни луѓе, барај си занимација, времето ќе ди помине и ќе дојде се што е наше. Но ставот во оваа борба е најбитна ставка! Јас како некој што одамна сум во ова и исто чекам да помине време за резултат од срце ти посакувам и советувам да бидеш трпелива,спокојна и спремна на секаков исход зошто резултатото може да е уште по првиот обид а знае и по неколку обиди, затоа ни треба јака психа. Секоја од нас ќе се израдува кога тогаш
Секој различно, зависи и со каков протокол ќе бидеш, за тоа одредува ивф доктор според дијагноза, како реагираш на стимулации, како растат фоликулите.
3 ден ми е од трансфер на 3 дневни. Нешто од вчера на моменти како да ми мрда во стомакот, на моменти. Дали од клексаните или пролутексот. Имал ли некој вака...? Не знам од што е...
I jas imav takvi simpotmi, bukvalno kako mrdanje, i okolu papokot I podole. Megutoa kaj mene zavrsi so biohemiska. Se nadevam kaj tebe uspesno kje da e!
Zdravo devojki Sakam da prasam sto e podobro transfer sp svezi ili zamrznati embrioni? Se spremam za 4 invitro i planiram vo bolnicata Fivi vo Grcija. Doktorot predlozi kaj mene so zamrznati embrioni da se pravi no ne dade konkreten odgovor zosto nego samo za toa da se smiri organizmot od stimulaciite papotoa ke se pravi transfer posle 1 mesec ili 2. Sto e podobro? Fala vi
Nemam iskustvo, no vcera mi izleze nekoe video na tk za napraveno istrazuvanje kade sto bilo postaveno prashanje do zhenite koi minale niz procesov od niv 25% odgovorile deka pravele fresh transfer i od niv 7% bile uspeh od prva, 75% odgovorile so frozen transfer i od niv 74% imale uspeh navodno radi prirodnata sredina na matkata i endometriumot koi prethodno se bombardirani so hormoni. So lesno!