Зависи како ќе реагираш на стимулациите и како ќе ти растат фоликулите. Јас почнав да се боцкам со мериоферт на 9 ти декември, пункцијата ми беше на 24 ти декември, значи две недели.
Zdravo devojki posle skoro edna godina pak da si pisam tuka nekako polesno pominuvam se tuka so vas , lani imav neuspesno ivf odnosno zavrsi so biohemiska , sega pravev histeroskopija se sredija kako sto treba bidejki imav septum i polip se sredi toa, ispituvav i genetski mutacii i poradi toa sega za vtorovo in vitro primam kleksan i kardiopirin ama denes 10 den od transfer ako se broi i denot od transferot pravev domasen test i mi iskochi negativen dali toa e toa i ova ne mi uspea a bev pokriena dosta so terapija , ama izgleda ke treba i ovoj pat da se pomiram so neuspesno ivf , vase mislenje da chekam uste za test preku krv ili da go napravam utre i toa e toa
И мене ми вратија тридневни,на 10ти ден направив домашен тест негативен беше,си продолжив со терапија и на 12-13ти ден од трансфер направив преку крв и за жал пак негативно излезе. Ама од овде девојките ме советуваа да не избрзувам и да направам преку крв. Така да,почекај уште ден два и направи преку крв на сигурно.Само не памтам дали денот на трансфер се брои како прв ден. Мислам од утредента се брои.
Togas ako ne se broi denot na transfer vcera mi bil 9 ti den denes 10 od transfer , ke pochekam uste den dva i pravam test preku krv ma da nemam nikakvi simptomi osven za dobivanje ne se nadevam voopsto deka ke se smeni rezultatot vekje
Исто и јас направив вчера тест негативен, 10 ден со денот на трансфер 3-дневни ембриони. (Во плодност го бројат и денот на трансфер). Утре ќе го повторам пак, зошто требаше утре да го направам, јас избрзав зошто ми личеше дека имам многу симптоми за позитивен… симптоми за добивање се добри, тоа се симптоми на бременост Инаку исто и јас имав лани спонтан, и исто имам правено лапароскопска хистероскопска операција за полип и септум и исто имам мутации ама не ми дадоа клексани, само аспирин. Ајде држам среќа за двете и за сите на форумов
Јас кога правев ми кажаа да го бројам и денот на трансфер. За тест мислам дека најрелевантен е преку крв. Но веќе кога правите домашен тест... Овој ми го посочи ембриологот како најсензитивен на бета хцг. И на самиот тест пишува дека е за после инвитро. Мене ми беше точен на 12ти ден од трансфер (со се денот на трансфер) И тоа убава црта.
Popovik na prv pogled mislis e dobar onaka nosalanten a ustvari poima nema jas kaj nego pravev prv pat I katastrofa posebno Po ona na transferot rece dve embrioni a mi stavi Eden edno dete mi trebalo. I na izvestajot mi pisa deka se vrateni dve a vsusnot edno e. Sega pravev vo newborn kaj tatjana odlicna e se posvetuva I eve uspesno e. Sistina ne se zamaraat nesto posebno znaat deka imame 3 pati od drzavata.
Jas sum 7 nedela i seuste primam proluteks...sega slednata nedela odam na kontrola pa ke vidime dali ke prodolzat uste ili ne
Примав пролутекс до 13 недела, еден период и комбинирано со прогестерон депо, кринон, Ц витамин 2 х 1000... ова беше поради крварења кои се појавуваа и прекинуваа поради хематоми. Сега освен витамини не примам ништо друго. Инвитро правев кај Митко Ивановски, презадоволна сум од докторот.