Здраво девојни да прашам фали стр запознаени слушнав новава влада одобрила до 6 инвитра преку фонд...дали сте запознаени колку е тоа вистина...
Предлог закон е, кој треба да се разгледа на седница и да се изгласа. Колку што знам, се уште не е стасана темава на дневен ред во собрание...
Mene doktor mi kaza deka Lh treba da bide do 12, a edna jajce kletka najcesto dava vrednost okolu 100-200 e2 hormon. Na priroden ciklus pred ovulavija E2 e okolu taa vrednost. Kolku povekje jajce kletki , tolku treba da e i pokacen i E2. Jas imav 5 jajce kletki na punkcija, no samo 2 bea zreli i se oplodija. E2 mj bese 1000.
Zdravo zenski edno prasanje imam ,vaucerot mi stasa za invitro i se javiv na sestrata na dr Slobodan Lazarevski mi rece da se slusnam so embriologot oti sum so donacija na jajce kletki ,sega neznam dali treba sa pojdime bez zalazuvanje vo sistina ili treba da se dog so embriologot, neznam kako idat rabotite Izvinete na dolgiot post i so lesno na site ☺
Na 11ti den od transfer na tri dneven embrion betata da e 146, na 14ti den e 106. Ima nadez da se zgolemi ili biohemiska e ova? Ima nekoja iskustvo so vakov rezultat a potoa da imala uspesna bremenost?
Dali imas napraveno vo istata laboratorija? I dali im imas potencirano deka sakas follow up da napravis, odnosno da vidis kako napreduva bremenosta?
Ova za drugarka prasuvam, da ima praveno vo Biotek dva pati. Pa od Biotek vtoriot pat i se javile da ja prasaat zasto pravi beta hcg povtorno. I i go kazale ovoj rezultat.Sega vo ponedelnik kje pravi uste edna beta.
Pravev punkicja izvadija samo 3 jajce kletki i istite ne se oplodija. So vaucer bev. Dali od novo treba da vadam dokumenti? Znaete koja e postapkata posle ova?
Каде имате правено Кариотип приватно сега брзо, државно нема термини ... И цените како се движат приватно?
Imav ista situacija, bidejki ne ti e iskoristen vaucerot celosno bez transfer se dogovoriv so doktorot da go iskoristam ponatamu transferot. Napraviv punkcija si ja plativ privatno, a transferot ne mi go naplatija. Ova ako saka doktorot da ti zavrsi rabota i izleze vo presret. Inaku treba da cekas 6 meseci za da podneses novi dokumenti za vaucer
Здраво женички Денес имав пункција, извадени се 20 јајце клетки, поради тоа го оставивме трансферот за нареден месец. Е сега ме интересира како оди тој трансфер дали може некоја од вас да ми сподели искуство. Се прима ли повторно некаква терапија? Кога се прави трансферот на кој ден?
Јас праве кариотип приватно и се распрашував каде се работи: 1.Систина– Ми кажаа дека имаат пакет за парови по цена од 12000, а резултатите се до добивале за две недели. 2. Плодност– Цената за пар беше 18000, иако претходно на информации ми кажаа дека е 15000 . Резултатитете требаше да ги добијам за три до четири недели, но всушност чекав два и пол месеци. 3. Рамус – Ми кажаа дека цената е 16000 денари за пар, а резултатите се добивале по два месеци, и се работело во Бугарија. Мислам дека кариотип се работи и на Детската клиника, како што пишуваше @Bubicaljubica
Da na detska klinika jas gi pravev. 1400 mislam deka plativ za dvajcata. Upat od matucen lekar ne od ginekolog. Znaci dva upati eden za vas eden za soprugot. E sega ne se sekjavam posle kolku vreme gi dobiv rezultatite ali mislam deka okolu 2 meseci se ceka.