Да, јас немав никакви симптоми...ништо и девет месеци немав симптом (од тие што се очекуваат) освен стомак. Опуштете се! Во овој период сите "симптоми" се на психичка база. Па природно да останеш трудна, во овој период нема да имаш појма дека си...првиот симптом е закаснета менструација, па после некое време доаѓаат другите. Барем јас мислам дека за реални симптоми е прерано.
Vo pravo si,ama za sto i da e,koga sedis doma,i mislis samo,se nekakvi simptomi imame.Ama jas so ovoj problem se boram 10 godini i iskreno veke se me plasi,me plasi i vo wc da od,od tvrda stolica mi e strav,da stanam od krevet mi e strav.Prviot den bev bas relaksirana,ama sega kako pominuvaat denovite,se poveke sum isplasena,mi e strav i na rabota da trgnam iako cel den sedam.Se molam samo da ne mi pocne ciklusot.Veke epten pocna psiha da me mava.
Да им пуштиш на твоите некое видео дека не е научно докажано дека лежењето помага. Статистички не е најдена разлика во успешноста кај оние кои лежат и оние кои не лежат. Прогуглај - bed rest after et.
@sakambebe мила, стравот е тој, дал се бориш една или десет години, сите се плашиме, сме се плашеле. Не може да се победи тој страв, ама мора да се потисне, зошто ништо добро не ни прави. Ни прави поголем стрес и згрчен организам, кој што воопшто не е добар за овој период. Знам дека е тешко да се опуштиш, ама ништо не зависи од тебе сега, сега е божјата воља. Џабе се стегаш и размислуваш на се. Инвитрото е како бинго, треба да се погодат бројките за да го добиеме, а не можеме да влијаеме. Едноставно е, уживај и опушти се, за сите еден ден ќе огрее сонцето, ЗА СИТЕ! Дај боже што побрзо, убаво ти вика Кукла, излези, прошетај со луѓе кои што незнаат за инвитрото (за да не го збориш) да ти ги тргнат мислите, помага верувај.
Znam deka e stravot toj,znam deka treba da se "naredat kockite" za da se pogodi,no toj strav tesko se iskorenuva,barem site ovde go znaeme toa.Na pocetokot nekako ne bev spremna,i si mislev pa dobro i da ne se fati,ama sega od momentot koga toa edno junace go vratija vo mene,nikako ne mozam da se pomiram so faktot deka ima sansa da ne se fati.Znam toa e stravot na site,i site nekako go pominuvame toj period,koj,kako nie si znaeme.Barem da bese lesno,barem bolkata da bese malku pomala.Godinite si minat,organizmot ni staree,site sakame da bideme majki,site sakame da pocustvuvame dete bo nasite pregratki,da se budime navecer,da placeme zaedno so nasite deca.E sega stanav emotivna,a ovie denovi solzite ne mozam da gi sopram,se rasplakuvam na gluposti
devojki dali ima nekoja od vas koja vednas pocnala so suprefakt na 21 den bez predhodno da pie kontraceptivni apcinja?
Jas imam redoven ciklus ama sepak sakav da prasam dali ima i drugi kako mene sto se vednas so suprefakt, da si bidam raat, znaete kako e, dodeka ne dojdeme do celta za se i sesto sme vo grc