Zenski edno prasanje dokumentite sto gi podnasame vo font odat original kaj nas ostanuvat kopii e tie kopii ostanuvat vo klinikata kade sto se pravi inv ili ni gi vrakjaat za sistina prasuvam kaj mene gi nema doma pa se mislam nemoj tamo da se ostanati odamna bese koga pravev ne se sekjavam
Jas si napraviv kopija pred da podnesam vo fond, ama posle koga bevme kaj doktorot za konsultacija I dogovaranje , si gi iskopiraa site dokumenti i nasite ni gi vratija... Mora da gi cuvaat vo Sistina, pobarajte gi ili neka vi napravat kopija
Здраво девојки. Да прашам а и споделам Правени 2 инсеменации,неуспешни. Правени 2 ивф ,со спонтани без одговор зошто во 7 недела. Т.е биохемиска По краток протокол започнато ново ивф,надевајќи се до успех,но за жал од извадени 2,едната веќе нема знаци за оплодување а другата имала но сепак да сме чекале до утре заради нејзината поделба.. дали имате искуство со покасно оплодување можеби? Многу сум тажна денес откако утрово се јавија.. една е,молам Бога да биде добра
Здраво ти посакувам среќа да се подели, јајце клетката е оплодена се чека правилна делба, кај мене на денот кога ми се јавија беа оплодени четири јајце клетки, наредниот ден имав трансфер . Вратив два ембриони, два замрзнавме. После трансферот дојде ембриолог за да потпишам за замрзнување и ми кажа дека се оплодени уште две во меѓувреме, рече ќе ви се јавиме утре да видиме дали ќе има делба. Наредниот ден ми се јави и рече дека замрзнат е уште еден ембрион, што значи вториот нема направено правилна делба. Не губи надеж, ти посакувам среќа.
Dali znae nekoja podnesov dokumenti za vtoro invitro I mi pobaraa dopolnitelno 2d eho so broj na folikuli I izvestaj od prethodno IVF,znaete Li kakov izvestaj tocno baraat I koga e najdobro da se napravi ehoto za broj na folikuli?
Ti baraat izvestaj od prethodno invitro kade sto pisuva deka e napraven transfer i izvestaj od napraveno eho 2d/3d kade ke pisuva opis i broj na folikuli. Najdobro da go napravis 7-8 den
Zdravo devojki. Dali za histeroskopija vi barale pap test i mikribioloski brisevi? Na mene mi rekoa deka ne e potrebno. Ne mi operativno, dijagnostocka ke mi bide.
Јас кога правев во државна ( пред година и нешто ) ми бараа ама мислам и да не бараат убаво е да си направиш и да ти бидат чисти да си бидеш раат
Zenicki denes na 8 den od ciklus estradiol 364 a endometrium 7 dali e dobro? So kratok protokol sum.samo vo misli sum tase vide eden folikul na desen jajnik 15mm. Vo sreda treba pak da odam.
За поднесување документи за втор ваучер ќе поднесам еден нов спермограм и еден стар што ми е копија. Дали го признаваат копија или мора да биде оригинал?
Jas koga podnesuvav podnesov eden nov i eden star ama veke na stariot imav pecat od fondot staveno bidejki originalot bev go pratila za prviot vaucer.
Здраво, од денес почнувам со Крипинео, 14дена, па потоа на контрола кај докторот. Има ли некој во оваа фаза, да сподели искуство, за време на пиењето и после контролата?!
Дали имате пиено Cyclo Progynova и за што ви била дадена? Имам редовен цикус, а др. ми препиша да ги пијам. Дали може да се забремени додека се пијат или имаат функција на контрацептиви?
Da.jas od site dokumenti sto gi prativ si napraviv kopii i na kopiite mi stavia pecat za vo slucaj da mi zatrebaat da mi bidat validni.
На сите документи треба да се става печат за да се валидни? Кога јас ги поднесував, не побарав да ми стават печат, а ниту ми спомнаа од Фондот за тоа. Имам копии, но без печат...