Колку отприлика чини севкупната терапија што се зима пред трансфер и е на сопствен трошок? И за краток и за долг протокол а е вон ваучерот.
Јас барав на оргиналните документи печат да ми стават. Не знаев дека може и копија за втор ваучер. @Aronika зависи од терапијата, што терапија ќе примаш, колку инјекции, тоа одредува доктор според дијагнозата. @kristi23 микрогинон препишуваат пред ивф процес, јас ги пиев.
Дали имате пиено Cyclo Progynova пред припрема за инвитро и за што ви била дадена? Имам редовен цикус, а др. ми препиша да ги пијам. Дали помагаат за да се забремени?
Девојки, Ме интересира колку време чекавте за одобрување на ваучер по поднесување на дополнителните документи? Дали се случува да побараат надополнување и по втор пат?
Независно дали си со редовен или нередовен циклус,апчињата ти ги препишале за да се припремаат ендометриумот и јајниците за ивф процесот.
Зависи како ти делуваат лековите и дали ке треба да докупиш за стимулациите плус инекции. Краток протокол само за стимулации околу 16 000 дадов плус на сопствен трошок.
Dali stimulaciite ve teraat na placenje ili me mava depresija. 3 dena samo placam,na film na pesna, na vest, na glupost, znaci sekundarno Dunav... Jas mesec dena cekav, ne mi pobaraa nisto dopolnitelno ... Celiot proces znaci sobiranje dokumenti brisevi pap ... Od lani noemvri pocnav a podnesov maj...me zezaa mikrobioloskite samo izleguvase nekoja nova bakterija... pa lecenje ... Sega bi pravela prvo mikrobioloski pa posle se drugo. Dodeka izlezat cisti mikrobioloskite mene 6 meseci mi zastarelo primer hiv testot... ili spremogramot pa pravevme novi ...i eve sega pak hepatit i hiv zasto isteceni se
Bemfola, a od denes Cetrotide plus ke se bockam.Moze ne e od niv ...nemam glavobolki ...prviot pat koga me bocna so bemfola me przese posle sama se bockav nisto ne osekjam ni przenje ni pecenje...
Nemam prasano, ne znam kakov e kratok a kako e dolg.Od kontrola na kontrola mi kazuvaat sto da pravam.
Dali nekoj pravel transfer na zamrznati vednas na ciklusot posle histeroskopija( ostranuvanje septum) ili podobro e da se poceka nekoe vreme i dali uspesno bilo ivf posle histeroskopijata?
Мене после отстранување септум ми рекоа 2 циклуси да паузирам (тогаш се обидувавме природно за бременост). После првиот циклус бев пак на контрола, за да се провери дали е добро отстрането, да не треба уште една хистероскопија, ама не требаше. После тоа добив, и по тој циклус продолживме со обиди. Др што ти кажа?
Ми рече ако сакаме може да правиме веднаш,па јас незнам што да правиме,дали е подобро да се почека или подобро е да се направи побрзо затоа пишав ако има некој со искуство кога правел трансфер.
После 2 циклуси да пробуваме природно (бидејќи сме идиопатски стерилитет), а трансфер правев после 4 циклуси. Кај тебе знам мора ивф поради тубите, и би чекалс барем 2 циклуси. Сепак е гребена и ‘оштетено’ е ткивото. Инаку 2 неуспешни трансфери, па после хистероскопијата успешен со близнаци. Мислам дека тоа беше пресудно. Со среќа
Една консултација со вас Сестрата ми кажа да одам по добиено прв, втор или трет ден за да ме боцкаат за естрадиол. Кога е најдобро според вас да одам или нема врска? Вчера навечер малце кафено, денес веќе почна црвено ама ептен оскудно
Здраво, јас правев трансфер на замрзнати нецел месец после хистероскопија. За жал трансферот не беше успешен. Кога отидов на консултација кај друг доктор и напоменав дека сум загрижена дека било избрзано ми рече дека сосема било доволно време и дека добро било што се направил трансферот додека заздравува местото затоа што тоа влијаело позитивно и на имплантацијата.