Zdravo Zdravo Kralici .. tie postarite me znaat a ke se zapoznaeme i so novite Eve me mene posle edna godina sredena stokmena so novi sili .. Prvo ivf mi bese privatno missed vo 12g.n za dr.Organdziski .. sega godinava pustiv dokumenti za vaucer go prativ na 23.08 a go dobiv na 20.09 epten brzo bez nikakvi dopolnitelni pobaruvanja .. Sega ova ivf ke go pravam sistina kaj dr.Ivanovski so boga napred cekam siklus za 2,3 dena i zapocnuvam so Jaz .. pa ajde sosrejka na site taka i na mene Pa do krajot na godinata site da sme do 2 crtki ❤️❤️❤️
Me interesira kolku e cenata za prodolzuvanje na rokot na cuvanje na zamrznatite embrioncinja otkako ke izmine periodot od 1 godina ( vo njuborn e na 1 godina).dali nekoj prodolzuval i dali ve baraat tie ili treba da se javite samite pred istekot na rokot?
Јас се јавив во Њу Борн пред да ми истече договорот. Ми рекоа дека не е проблем и по истекот, но и дека секако без известување и наша согласност и потпис не смеат да ги уништат. Така што секако мислам не треба да се секираш
Da , uste da ti se padne za vikend milina nikoj nema na klinika Zavisi kako ti kazale , mene mi baraa na 5 den da odam , a pred toa na 3 ti den sum pravela ...
Samo da spodelam so vas.vcera na punkcijata izvadena edna jajna kletka denes se slusnav so embriologot se oplodila no za zal ne bila genetski dobra bila so tri jadra sto znace toa neznam dali znae nekoja od vas?i rece da prekinam so terapia.
Ova mi e treto invitro a vtor so vaucer.i kaj tase sum vo plodnost vo april mesec pravev kaj nego so dolg protokol togas izvadia dve jajce kletki edna samo se oplodi ama neuspesno i sega po vtor pat bev kaj nego i so kratok protokol teravme sega.
Оплодената јајце клетка - зигот, треба да има две јадра, едно од јајце клетката и едно од сперматозоидот. Ако има три, значи ќе има вишок хромозоми што значи дека зиготот не е генетски добар.
Da prviot vaucer i prvoto invitro kaj dimitrov go pravev.a vtoroto invitro na privatno kaj tase i sega trwtoto invitro pak kaj tase ama ovoj pat bev so vaucer(vtor)
Za ispituvanje na NK kletki preku krv dali ima odreden den od ciklus koga se ispituvaat, dali gi ispituva samo zenata i za kolku vreme se dobiva rezultatot?
На Институт за имунобиологија и хумана генетика, во државна болница. За мене упат од гинеколог а за сопругот од општ матичен.