Па нормално дека се плаќа секој пат ако беше така секој ќе замрзнуваше на два три месеци. Услуга ти прават тоа е процес ги вадат па ги замрзнуваат тоа не иде така бар според мене.
Феминки имам пишувано неколку пати. Со инвитро со долг протокол сум. Почнав со микрогинон 21 ден после тоа почнав со бруселин инекции и после циклус почнав со фестимон. Со феситмонот се боцкам веке 9 дена. Прашањето ми е пред 5 дена испитував хормон естрадиол ми беше 110. Доктор Димитров ми рече да продолжам да се боцкам со фестимон и бруселин и за 5 дена контрола. Денес испитував пак естрадиол и ми е 842 тоа не е голема бројка ? Малце сум уплашена. Извинете за долгиот пост.
Dali so zaostanat folikul e dobra ideja da se pocne so stimulacii? E2 na tret den mi bese 17, a imam perzistenten folikul. Doktorkata sto me pregleda rece deka mozam da pocnam so stimulacii bidejki bila mala cista (20mm), a mojot doktor bese otsuten. Pocnav da se bockam megutoa malce sum skepticna. Ve molam za iskustva i soveti
Здраво, Почнав процедура за инвитро. Минатиот месец почннав со Микрогинон од втор ден циклус, на 15ти ден од циклус почнав да боцкам декапептил. На трет ден од следен циклус ми рече докторот да испитаме хормони и да почнам со стимулации. Вчера добив односно кафен исцедок во текот на денот, денес ништо. Утре треба да ги испитам хормоните но ме фати паника дали е се ок зошто толку кратко ми траеше циклусот, фактички еден ден. Дали мислите дека е можно од микрогинон апчињата?
Хла молекулот кај таткото е многу битен доколку има неуспешни бремености или проблематични. Читав многу студии ама не сум стручна детално да објаснувам. http://medf.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2022/06/КАТЕДРА-ЗА-ГИНЕКОЛОГИЈА-И-АКУШЕРСТВО-1.pdf Во консултација со професор Дејан Трајков, по негова препорака, испитавме и јас и сопругот.
Го добив ваучерот и ми го одобриле со донирани ј.к. Што треба да поднесам за приговор. Молба, извештај или мислење од доктор или само Приговор? И како треба да гласи Приговорот
Здраво борци Се спремаме за ивф за второ бебе и бидејќи имаме замрзнати бластоцисти сакам да прашам дали некоја од Вас има инфо дали за ваучер треба да поднесам и за сопругот документи или има опција ваучер само за трансфер?
Па лани јас доставив кај Мајка Тереза заедно со другите документи (тогаш таму се поднесуваше), сега читам кај Црвен крст. Амх им достави ли? Не знам, мене ми беше прв ваучер и заедно со другите документи доставив и молба за секој случај.
Не постои ваучер за трансфер. Се поднесуваат сите документи како и за прво дете, значи и документи за сопругот. Доколку имаш финансиски можности, плати си го трансферот. Не си го троши ваучерот само за трансфер.
Каков ти е овој одговор ако знаешточна инф пиши ако не одмини постои ваучер само за трансвер прашав во фондот и ми кажаа исти документи како за прво инв плус потврда од клиниката кај што ти се замрзнати и зошто да не троши само за трансвер и трансверот не без пари на приватно кошта околу 1500 евра а ваучерот одобрен за цела постапка не може да се користи само за трансвер ова е од 01. 2024 усвоено
Може повеќе инфо, постои ваучер само џа трансфер и само за целосна постапка ? Доколку е неуспешен трансфер дали треба да чекаме пак 6месеци за нов ваучер
Здраво, минатата недела ми отстранија полип и ми правеа скречинг. Веднаш ме пуштија со тоа што сестрата ми рече да ги допијам таблетите Микрогинон ( мене ми останаа 18 апчиња). Малку ми е чудно ова и ми делува многу... Дали некој поминал низ слично па да ми каже зошто треба да се допијат, да не имам нус појава од нив?