Јас според ова се водев и така разбрав. Значи спермограмот е катастрофа дури имаше еден спермограм што и доставив со концентрација 0,086 милиони Валјда тоа хсг им треба за нешто друго затоа што со тој спермограм проодност на канали воопшто не ми е потребна Ама тоа е ајде ќе доставам и тоа
Разочарување се поголемо со секој неупешен резултат. Имавме три класични инвитра кај кои не дојдовме ни до ембрион, уште три на природен и еден модифициран со кој конечно имавме оплодени јајце клетки и за прв пат замрзнати емриони. И на овој трансфер негативна бета. Еден миссед од 5 та инсиминација и една биохемиска. Разочарувања многу но никогаш не останавме без надеж дека ќе имаме наше чедо. И после се ова се случи природно забременување. Сега сум 21 недела и се молам на бога да биде со нас до крај! Затоа верувајте и никогаш не се откажувајте.
Здраво девојки ми треба мислење. Правев лапараскопија и хистероскопија прошлиот месец. Беше отстранета чоколадна циста ендометриозна во големина колку еден портокал. Исто време се направи и хистероскопија поточно метропластика и скречинг(гребење) на матката. Денес ми е прв циклус после интервенцијата. Докторот кажа дека постои шанса за природно забременување. Но ние сакаме да одиме на IVF. Прашањето ми е колу време да чекам, и дали некој после ваков зафат излегол со позитивен резултат? Ви благодарам на одговорот. Поздрав
Наравоучение: секогаш да доставуваме се што пишува, еве и кога се прашуваме дали со печат или не; Во твојот случај нема логика зошто ти го бараат ама ете ти се има погодено да разгледуваат by the book и затоа ти бараат.
После 7 ивф, два пати воопшто немавме добри ембриони, 4 неуспешни трансфери, седмото ивф на природен циклус, добиена една јајце клетка, вратен еден ембрион, тој еден за месец дена ќе полни една годинка. Успешна бременост на полни 42 години, кога веќе ни доктори ни ние се надевавме дека ќе стигнеме до бременост и дете, ама ете чуда се случуваат.
Zenski, posle kolku vreme od ivf so vaucer mozam da apliciram za vtor vaucer I dali mi se potrebni istite dokumenti kako za prviot? Prvoto mi beshe neuspeshno so donor jk, imam uste 4 za iskoristuvanje, pominaa 6-7 meseci..blagodaram unapred
6 месеци од трансфер. Извини што прашувам, ваучерот ти го одобрија со донор јк? И што покрива ваучерот со донор јк?
Zdravo devojki Vo noemvri planiram da zapocnam so stimukacii i ke odime so kratok protokol. Dali nekoj moze da mi pise tocno na koj den se zema krv, posle koku den se merat folekuli i kolku pati se merat i koga punkcija? Fala vi
Eve jas sum momentalno na stimulacija pijam microginol pocnav da go pijam od 2r den na ciklus pa sega imam zakazano na 16ti pregled pa ke vidime sto ke kazat i kako ke bide so doktorot odlucuva i plus kako reagira teloto !!
Се зависи како ќе реагираш на стимулациите и како ќе ти растат фоликулите. Јас бев со краток протокол, почнав со Кломифен и Естрофем втор ден од циклус, а трет ден почнав да се боцкам со мериоферт. 9 ти декември почнав да се боцкам, пинкција имав на 24 ти декември. Овитрел примив вечерта во петок во 23:30, пункцијата ми беше закажана во недела во 10 сабајле. На фоликулиметрија одев 2 пати неделно. Пред да започнам со процес уште кога закажав термин кај докторот, сестрата ми кажа да пијам микрогинон 5 ти ден од циклус, и нареден циклус почнав со постапка.
Zdravo feminki ke ve zamolam za mislenje. Pravev invitro I izleze pozitivno, no vo 7,5 nedela nema srceva akcija a mi rekoa deka ne se ni razviva ke treba da ja prekinam bremenosta. Kazete mi dali mislite deka seuste e rano I da pobaram uste edno mislenje. Vo pon.mi rekoa da pobaram apcinja na ginek.za da go isdrlam plodot. Dobiv edno mislenje deka moze I e rano pa zatoa baram mislenje I od vas.
A na 5ta nedela sto vi kazaa deka e se vo red imase li embrion se gledase li nesto. Uste togas li sumljaa deka ne e vo red?
Na 5 nedela mi rekoa deka e ok mi rekoa za dve nedeli povtorno na kontrola t.e vcera Bev mi rekoa deka e 7, 5 nedeli e ama deka ne se razviva deka stoi Kako za 5 nedela. I deka mora da ja prekinam bremenosta a invitroto go pravev na 26 avgust.
Jas Bev Po priroden pat ostanata, nemase srceva akcija voopsto I 9ta nedela prokrvariv. Koga otidov na pregled mi kaza deka plodot stagniral kako na 7ma nedela I ne e vo red. Jas bi ti predlozila na uste edno mislenje. Jas ne Bev so tabletki tuku kiretaza. Ama mozebi e rano, I sakam da nemame ista prikazna...
Mene nisto ne mi kazaa za tableti da pijam nego direktno na 2 ili 3 den od ciklus ke pocnam da se bockam. No od bockanje do punkcija dr rece od 8 do 10 dena ke trae stimulacijata pa potoa punkcija.
Зависи како ќе реагираш на стимулациите и како ќе ти растат фоликулите. Кај кој доктор си? Кај секој различно е, јас негде помалку од две недели се боцкав. Прво почнав по два мериоферт, па ми зголеми на три дневно, некои се боцкале и со 6 дневно.