Имам нарачка од iHerb три артикли, последниот меил ме известија дека еден артикл е веќе во поштата овде. Дали на ваков начин стигаат секогаш,едно по едно или наеднаш треба целата нарачка да стигне?
Zdravo vcera imav prv pregled na 7 den i imase 6 folikuli 2 golemi i 4 mali isplasena sum.nz dali daobro reagiram zgolemija mi dozata.na meriofert na 225 a gonal f 75 vo ponedel ik imam pak kontrola i ne mi isoituvat estradiol kako vo mk sto pravev
На првиот меил ми ги дава сите три артикли као паркирани се за достава од таму ,а сега ми стига дека само еден артикл е веќе во пошта ...нема ваљда да отидат парите у вода...
Па ќе морам понеделник секако, сега попладнево ми стигна таков меил . Ќе се нервирам до понеделник, незнам на што сум хаха
Не се нервирај, сигурно ти се стигнати сите. И јас тогаш се нервирав колку чекав дека ми беа за царинење, ми беа во магацин.
Jas sum pravena laparaskopija i histeroskopija.oktomvri 2021 godina vo dekemvri bev na kontrola doktorot rece ne se cuvajte i vo januari 2022 ostanav prirodno ama za zal neuspesno taka da ti predlagam da ne se cuvate i vo skoro vreme da se izraduvate
Zdravo, da odobren so donor jk, gi opfakja pregledite i oploduvanjeto. Terapijata (pripremata) pred ivf i po ivf sama si ja plakjash. Doniranite jk zavisno vo koja klinika pravish , sama si gi plakjas, vo mojov sluchaj 8 za 5000 evra od koj 4 se odmrznaa i se navidum “oplodi” samo edna koja mi beshe stavena na tret den i beshe neuspeshno. Imam uste 4 za koristenje i se plasam da odam pak.
Zdravo zenski, sakam da ve prasham na site koi dosega ste pravele IVF dali so vashi ili donirani jk, kakvo iskustvo imate so klinikata vo koja ste pravele? Jas konkretno dosega pravev nekolku punkcii neuspeshni , i edno IVF so donirani,napraviv pregledi, mi dadoa shema kako da gi primam hormonite i koga dojde denot za transfer otidov na klinikata na denot koga mi kazaa deka treba da odam. Vo seto toa vreme dodeka se bockav so terapija pred i posle ivf niti eden od klinika ni doktor ni sestra ne me pobara na tel da me prasha kako sum, dali imam nekoj promeni i kako reagiram na terapijata, dali redovno zemam terapija dali napraviv test, kakov e testot za bremenost posle 12 dena, duri i koga im pishav na viber za rezultat dobiv samo seen. Mnogu sum nezadovolna od tretmanot za vreme na procesot , i se plasham da odam povtorno tamu. Do den denes pojma nemaat za mene kako nivna pacientka dali jas ostanav bremena ili ne. Se osetiv tolku zapostavena i nebitna, a da ne pravam muabet kolku pari, nervi, trud i verba vloziv vo taa klinika. Za Plodnost stanuva zbor.
До сега ,сите наеднаш ми стигнувале,а сигурно имам нарачано преку 7-8 пати.Секогаш беа спакувани во кутивче.
Извини вака, твое си е во која клиника ќе правиш ивф, ама според напишаново што не ти обрнале внимание јас би сменила клиника. Како е можно само пари да земат, а да не се посветат на пациентите. Нема што да се плашиш, јас еден ваучер искористив, за втор се плашам да поднесам дека ќе ми одобрат со донирани, и ми испадна нешто непредвидливо кое треба прво тоа да го решам. А и многу малку имаат важност документите 6 месеци, додека собирав за малку ќе им изминеше важност на другите, треба барем да имаат важност до година.
Mikroginonot se za odlozuvanje na menzis, neznam sto e skrecing, no najverovatno mozebi e nesto grebeno i poradi toa ti rekle da gi dopies da se zacvrsti zidot. Nemas nus pojavi vo nikoj slucaj. Odkako ke gi ispies posle 3-7 dena treba da dobies.
Ти објаснија ли зошто имаше неуспешни пункции? Сами си одбираме каде ќе правиме ИВФ, ако не си задоволна или се плашиш, посети и други болници, па ќе видиш каде најмногу ти одговара. Би сакала да знам од искуства, дали има болница во Македонија каде што докторите или сестрите сами иницираат контакт со пациентите за да прашаат како се чувствуваат и дали имаат промени низ целиот процес, без да ги контактираме ние први. Лично, сè уште немам искуство со ИВФ, но секогаш кога имам прашања, добивам навремени одговори од Плодност. Ќе заборавев со исклучок на резултатите за кариотип од молекуларна..
Имам правено во Систина и во Њу Борн. Ми се немаат јавувано никој додека примав терапија дома. Во меѓувреме одев на контроли и тогаш ке прашам ако имам нешто, или ке ме прашаат ако треба. За начин на боцкање објаснуваат се, само без you tube мислам дека не би успеала. За тест после 14ти ден и од двете клиники ми кажале да им јавам за тестот, не ми звонеле они. Во Систина бев кај Ивановски, па кај него е премногу гужва, се е на трчање па некогаш ке заборавам што имам да прашам. Они се пребукирани, и на вибер слабо одг. И после негативни рез немаше комуникација што понатака... во Њу борн ми беше позитивен исходот, па не знам да кажам дали се ок по тоа прашање. После во бременост им пишував за Клексаните и им праќав резултати и ми одговараа. Но мислам дека по прашање на комуникација секаде е исто. Не очекувај дека некој ке се јави да види до кај си што си и да ти каже што е наредно или што опции имаш. Не очајувај, но не ни полагај надежи дека на друга клиника ке има некоја битна разлика. Довербата во докторот е важна, па види се и исконсултирај и друг др за да видиш има ли разлика.