Здраво, дали некој има искуство во Ivf Mon bebe во Скопје, многу се услужливи и пријатни, јас од втор ден од циклус ќе почнам по краток протокол. Првично почнав во Систина, и ми дадоа контрацептиви кои многу лошо дејство имаа кај мене, и морав да ги прекинам (мн висок крвен притисок) и само ми рече сестрата мора да се испијат.. и толку беше. Сега се префрлив ваму. Има некој искуство да сподели?
Devojki pred e.t treba da primam cyclogest vaginaleti, kleksani i prolutex, no vo new born ne mi kazaa dali se pokreini od fondot, a jas uste zashemetena od punkcijata zaboraviv da prasam. Znae nekoj?
Zenicki ciklus dobiv na 16 septemvri pocnavme so invitro na vtor den( kratok protokol).punkcija imav na 12 den ne stignav do transfer genetski ne bese dobra oplodena jajce kletkata.treba vo noemvri da odam pak.ovoj mesec trebase da dobiam ciklus nekade okolu 15-16 oktomvri no jas denes dobiv prv pat vo mojot zivot tolku rano.dali na nekoa od vas i se ima sluceno posle punkcija tolku ranonda i dojde?
Кај секого различно. Мене после првата пункција таман ми дојде циклус (бев со краток протокол). После втората пункција (бев на природен циклус) ми се има пореметено циклусот, прво ми доцнеше, па имав два пати во месецот. Не знам дали што пиев Дабростон после пункција ми се поремети. Имав крај на Август, па средина на Септември (не знам ни дали беше циклус, многу малку имав и кратко ми траеше, инаку имам обилно). Овој месец кој знае како ќе биде.
Kleksanite ako imas izvestaj od ginekolog od gag ili transfuziolog mozes da gi refundiras nekoi 70% otprilika.
Не покрива фондот циклогест и пролутекс, а за клексаните обавезно пред да купиш земи си извешај, па купувај, со фискална и сметкопотврда, и рефундираат средства.
Девојки, каде би ми препорачале да направам пап тест и брисеви, а да не е некоја цена боли глава. Кај матичната треба цел месец да чекам за термин, и сигурно уште 3 недели резултат за папот. И таму ќе чини околу 2000 без брисевите по ново.
Марица, пиши во search 'циклус после пункција' и ќе ти излезат многу мислења од членки кои споделуваат исто искуство како твоето сега. Баш така прв циклус после пункција порано, а втор циклус после пункција да доцни. Интересно.
Kaj sekogo e razlicno zavisi i so kakiv protokol ke bides.evr jas vo april pravev na privatno so dolg protokol me kostase 5500 evra
2022ra pravev privatno so se komplet duri i patni trosoci bidejki bev na dolg protokol a i baja pati odi doji 5500,6000 eur gore dolu
Zdravo devojki, drugiot mesec ke pravam kriotransfer. Imam tri ramrznati embrioni. E sega mi rekoa deka treba da stignat nekoi si mediumi bidejki emrionite bile zamrznati po stara metoda so bavno zamrznuvanje. Dali nekoja znae sto e toa bavno i brzo zamrznuvanje, dali ima vlijanie za kvalitetot na embrionite, vo bunilo sum i mi e strav deka nema da uspeeme