Девојки не знам кај да пишам ама мислам овде имате најмногу испитувано, некоја искуство со низок хомоцистеин и позитивни АНА? Што понатаму?
Super ova ako donesat zakon za 6 vauceri za invitro...prasanje mi e , imam iskoristeno 3 vauceri do sega i ako se donese ova ke mozam uste tie 3 da gi koristam ? Valjda taka ke bide
Zenski zdravo Piev cikloproginova posle histeroskopija i mi ostanaa uste 5-6 od kafeavite da dopijam. Sabajle posle dorucek ispiv edna no denes tolku mi bese naporen denot na rabota sto od trcsnje vamu tsmu jas koga stignav doma ispiv uste edna i otposle mi tekna deka jas sabajle piev a zaboraviv.Se pijat edna na den i sega nezz dali moze nesto da mi bide od niv?
Во случај да не сум во можност во предвидениот рок од 6 месеци од ваучер да направам ин витро, од приватни причини, која е постапката да ми се продолжи рокот за користење на ваучерот?
Девојки, денес добив информација од секретарите задолжени за ваучерите за Ивф дека дополнителните молби што ги пуштаме за одобрување на ваучер со сопствени јајце клетки веќе не ги прифаќаат. Со промената на критериумите од Јануари и оваа можност ја укинале. Другарка чекаше 2 месеци од поднесена дополнителна молба за да и се одобри еден ваучер со нејзини јк. Денес бевме во Фонд да прашаме до каде е и ни кажаа дека е одбиена молбата и дека пак и го враќаат ваучерот со донирани јк. Дали сте запознаени со оваа одлука? Дали некоја добила од Јануари навака променет ваучер со поднесена Молба ?
Imav i jas meriofert od 225 stavav 1 150 i enda 75 vo 1 voda sega choriomon e stop inekcijata zatoa nemi bese jasno Punkcija imam vo petok vo 8 45
Од една страна на инстаграм нарачав т.е се јавив на бројот што е оставен таму и човекот ми објасни се дури и знаеше зошто ја барам. Цената беше 4100 - 180 капсули 25мг.
Колку треба да биде седиментација пред хсг?? Во систина ми кажаа да не биде поголема од 5, а секаде читам под 10
Од Биотика Неготино 3.120 со достава микронизирана од 50 мг, ама немаат секогаш. Од iHerb се поефтини, немаше од 50 мг, порачав 2 од 25 мг, едно беше 700 и нешто денари и пиев 2x2 дека ми беа препишани 2x1 од 50 мг, значи дневно по 100. @Mar11 под 10-12, Толовски толерираат и под 15.
@nikja @Anyshka @Mar11 фала девојчиња, сега ќе проверам на ихерб прво да видам. Не сум била на консултации после ивф, сакам на своја рака да земам, ваљда нема да имам проблеми.
Јас пиев на своја рака од тука што прочитав, потоа и Ивановски ми препиша, ама најдобро да се консултираш со доктор.
Планирам да идам месецов, ама си реков да почнам да ги пијам, намалени резерви имам, иначе од ихерб гледам повеќе фирми има, која сте ја користеле предлог?