Колку често се јавуваат ембриолозите за да ви кажат како напредуваат ембрионите? Мене ми се јавија само првиот ден после пункција, ми кажаа дека планираат во недела (на петти ден) да ги вратат, и еве сега веќе два дена ги нема да се јават.
И јас сум во Систина. Целата сум во паника да не се десило нешто со оплодените па затоа не се јавуваат
Не ако се е десило нешто сигурно ке си била известена и јас имав трансвер на 5 дневни првиот ден бев известена и третиот или четвртиот ми се јавија за да ми кажат во колку да идам сабајле исто систина сум и јас
Ти благодарам многу на одговорот Првиот ден ми кажаа дека ден пред трасфер ќе ми се јават да ми кажат време, ама мислев дека треба секој ден да ме известат како се развиваат и дали има застој кај некои од оплодените
Najdobro ti e da si napravis brisevi,krvna slika so sedimentacija moze i da ne pokaze na vaginalna bakterija. Napravi si brisevi rezultati imas za 3 dena. Nedaj bozeda imas nekoja bakterija,zasto pri pustanje na kontrastot moze da navleze dlaboko vo kanalite pa duri togas da si napravis belja. Moj sovet ti e toa ali sepak kako si sakas ti taka
Brisevi(mikrobioloski i pap)imam od pred 1 mesec cisto mi e se. Neli gi prakav za vaucer. Maticniot mi dade i CRP da ispitam za sekoj slucaj. Inaku fala na odgovorot. Ke pravam vo ponedelnik bidejki sega mi e 3 den od menst i sigurno bi pokazalo povisoko.
Ние што сме со мутации пиеме метилирана фолна, метилиран б1, коензим Q10, мака и многу други сумплементи препишани од ивф доктор. Исто така пиев витамин Д и Е.
Не и мене не са ми ѕвонеле секој ден кога ке идеш ке ти кажат точна бројка мене ми кажаа 6 две вративме останаа 4 за замрзнување и денот кога требаше да се замрзнат уште едно се поделило и замрзнавме 5 малку ми беше чудно да не се направиле некоја збрка ама тоа нило најнормално што често се случувало така да биди си опуштена а ембриончињата си се развиваат правилно
Се е во ред, не се секирај. Не ги проверуваат секој ден за да не го попречат процесот на развој. Исто беше и кај мене, ми се јавија вториот ден дека се оплодени и дека чекаме до 5ти ден па ќе ги замрзнеме.
И истиот број на оплодени што ги имаше на втор ден беа добри до 5ти ден? Мене ми кажаа дека од 13 јајце клетки само 3 се оплодени со добар квалитет, ама се плашам колку од тие 3 ќе преживеат до петти ден
Pomina denes punkcijata izvadeni 4 jajce kletki pa vo ponedelnik ke se javat kolku se oplodija, Sega imam prolutex fragmin inekcii i proginova i doxycilin da pijam i utregestan po 2 navecer i 2 sabale
Sepak napravi si ti brisevi za sekoj slucaj,nikakva steta nemas,i krvna slika napravi si. Kade planiras da pravis hsg? Bi te sovetuvala da odis dokolku si od Skopje kaj Tolovski. 5000den bese jas lani pravev tamu,i super pominav.
Ne sum od Skopje ama planiram kaj Tolovski. Se javiv vo cetvrtokot mi kazaa da napravam prvo sedimentacija ako mi e pod 15 ke mi zakazat. Ke pravam vo ponedelnik i ke se javam pak.
Па не, од 3 само 1 се разви до бластоциста, останатите 2 прекинале со развој. Меѓутоа тоа беше одлука на докторот и ембриолозите да ги остават до 5ти ден.
Од Њу борн се јавија денот после пункцијата за да кажат колку и дали се оплодиле па третиот ден се јавија да кажат како напредува и закажавме трансфер на петтиот ден.
Здраво девојки,да ве прашам како оди процедурата со генетско тестирање на ембриони во Турција дали се хромозомски во ред? Дали има повеќе видови на тестирања? Која е цената ? И дали веднаш после пункција се праќаат ембрионите или може да се тестираат веќе замрзнати ембриони? Имам замрзнато ембриони тука од кои имам два трансфери со спонтан и еден трансфер без имлантација. Размислувам дека е можно ембрионите да не се добри ( бидејки кај мене кариотипот покажа проширување на хромозом 16) иако сите се навидум добри бластоцисти..