Здраво девојки, утре се спремам за трансфер на петти ден. Од 6 оплодени јајце клетки вчера ме известија дека се останати уште 2, малку повеќе испаничив што ако и овие две не успеат до утре . Неизвесноста ме убива. Ако не дај боже не успеат дали ви се јавуваат пред да појдите на трансфер или ви кажуваат кога ќе појдите на клиника?
Ne bi trebalo da ne uspeat, obicno do 3 den tie sto ne uspevaat tie se, posle drugite gi cekaat do 5 den da stignat do blastocit. So srekja neka tie ❤️
Најдов DHEA од 25мг а препорачано ми е 50мг на ден. Има разлика дали да пијам оддеднаш две или на два пати?
Jас од iHerb порачав од 25 дека немаше од 50, пиев 2x2. Препишано ми е од 50 мг 2x1. Значи вкупно 100 мг дневно, слободно пиј. Едит: сега прочитав дека 50 на ден, епа можеш по две од 25 одеднаш да пиеш.
3 месеци, па ги прекинав, повторно 3 месеци, сега не пијам повеќе месеци. Немам приметено некои промени, а и не сум проверила ништо одамна.
Девојки дали има некоја од вас тука со дијагноза на мм asthenoteratozoospermia, а сте правеле ivf во систина да ми пишете во dm
Zdravo devojki eve me i mene pak , minatiot mesec pravev klasichno IVF preku fond i ne mi bese uspesno za zhal , sega sum na priroden ciklus imav edna jajce kletka koja se oplodi vo morula stadium , na 6 ti den imav mnogu malku nekolku tochki krvarenje kako rozenikavo i tolku , denes mi e 11 den od transfer ama simptomi kako da ischeznaa i tie sto mi bea prethodnite denovi se plasam za test iskreno resiv ovoj pat da ne brzam so test domasen samo preku krv ama neizvesnosta ubiva
Devojki, 9 den posle embrio transfer b-hcg mi bese 11, deneska 13 den pravev pak sega e pokaceno na 48.4. Doktorot mi vika deka dobro e cim raste, da cekame do zadutre da vidime dali ke raste uste. No jas mnogu se sekiram zosto e tolku niska vrednosta, mislam bi trebalo da bide povise od 100 !? Nekoj sto ima iskustvo da mi kaze ve molam mnoguu se sekiram neznam dali da se izraduvam ili da placam. Dr mi vika trudna si, ama ne mozeme nisto da kazeme sega za sega
sosrejkaa ti kazav i jas bev isto na 7,8 den istata crta .. sega pocekaj za 2,3 dena beta napravi i nakaj pregled ❤️❤️❤️ i super sto si zela od toj test najeftin a i najefikasen
Позитивно е штом бетата расте, направи пак бета задутре сигурно ќе се дуплира, можеби се работи за покасна имплантација. Не сме сите жени исти, различен организам различно реагираме. Гали меше ќе биде се во ред.