Па на 9ти ден е 11 на 11 ден би требало 22, на 13ти 44 ако се дуплира правилно? Нека кажат поискусните ама мене ми личи на ок.
По некоја логика треба да е ок пошто на 11ти би требало да е 22, на 13ти би требало да е 44. Кај тебе е 48, така што е позитивно. Веројатно доцна имплантација, а и секој организам е различен, можеби подоцна ја покажува бетата. Во секој случај сигурно и докторот ќе те советува да почекаш, да следите бета и да видите на ехо за некое време
Мене претходниот трансфер на 13ти ден бета ми беше 41, по два дена 120 потоа растеше и по 10тина дена дојде и до над 500, но за жал кај мене тогаш заврши со блајтед, односно не се разви плод, а меѓудругото имав и крварење и кафен и розеникав исцедок скоро цело време. Немора да значи дека и кај тебе ќе е исто ,ако немаш некои такви симптоми може да е кај тебе само доцна имплантација.
Nemam nikakvo krvarenje, samo nekoi mali grcevi kako mali predmenstrualni bolki, i toa ke me drzi 10-15 sekundi i ke me pusti, nekolku pati na denot
Posle 2 invitra bez trasfer, denes mi javia deka se oplodeni 3 od 4 izvadeni, e sega ne mi e jasno dali na denot na transfer se stavat vaginaletite sto gi primam utrogestan ili
Ne toj den ne se stavat vaginalno tuku se pijat ke ti kaze i sestrata koga ke ti kaze sto kako za transverot mene taka mi bese kazano
девојки во средата имав трансфер на 5 дневно ембрионче. денес направив тест Што мислите мене како да ми цирка некоја тенка линиичка…
Здраво, Дали ембриолозите ве контактираа секој ден при оплодени јајце клетки. Јас сум во Плодност, ми се јавија првиот ден дека имам 3 оплодени јајце клетки и втор и трет ден не ме побара никој. Незнам што да мислам, дали не ме бараат зошто нема промена? Дали доколку ембриолгот или слободни денови дали ке ме бара друг ембриолог?
Јас сум во друга клиника и ми се јавија следниот ден после пункција да ми кажат колку се оплодени од извадените и после 2 дена ми се јавија да ми кажат колку се останати и да ми закажат трансфер. Ембриологот ми кажа дека не ги гледаат секој ден за да не му го спречат развојот. Се надевам дека се е во ред и ќе те побараат со убави вести.
За колку време ви стигна ваучерот? Имам поднесено документи на 30.09. и не сум од Скопје. Дали имате информација до каде е комисијата со разгледување?
Мене ми стаса на домашна адреса за еден месец, но бев предупредена да не очекувам порано од месец затоа што беше сезона на одмори. Комисијата ги разгледувала документите на секои две недели.