8ми ден од трансфер на 3 дневни ембриони. 0 симптоми, дури и градите што ме болеа веќе не ме ни болат од сабајлево, подуеност немам, менструални болки па ич, немам ни зголемен апетит Тестот ми се паѓа во среда, но среда е неработен, па кога можам најрано да направам домашен за да се осигурам? Некако уште на траснферот како да се подразочарав, едниот ембрион ми беше оценет C8G2, другиот Compact, ама Compact никој не ми објасни што значи и дали и тој пред да стане Compact бил со оцена G2
Ниеден симптом немав цело време. Само на денот кога требаше да добијам имав менструална болка и малку кафеав секрет. Така да не се разочарувај, симптомите не се мерило А зголемен апетит па ептен е рано да имаш
Дај боже да си во право! Ова исчекувањево психички ме убива, на почеток мислев боцкањето ќе ми е најголем проблем, ама воошто немав со тоа никаква потешкотија
Направи си домашен тест 10,11 ден од трансфер, земи од најефтините (јас направив лабоквик ги имаш во еурофарм) ама и да е негативен земи го за резерва. Јас на 7 ден имав бледа линија ама кај мене беше трансфер на 5 дневен ембрион. Симптоми не барај, има жени со 0 симптоми а се бремени, се е индивидуално
Девојки во понеделникот имав трансфер и единствено битно тогаш ми беше што успеавме да стасаме до бластоцист и до трансфер. Ништо не прашав и само си дојдов дома, но сега чекањето ме излудува и само читам на интернет и се вознемирувам.Баш сега видов дека во извештајот пишува бластоцист (bc) и како што прочитав не е некој добар квалитет а веќе имав еден спонтан за жал.
Bidete srekjni sto ste stignale do tamu, ne ima i takvi sto se bockaa pa se otkaza ivf poradi x pricini. Ne citajte gluposti po net, samo dopolnitelno si ja oteznuvate rabotata. Odmarajte citajte knigi, gledajte komedii, slusajte muzika ... Ne barajte simptomi, kaj sekoj e razlicno samo so stresot dopolnitelno si ja oteznuvate rabotata. Vi posakuvam dve crtki na site
Compact на трет ден е понапреден ембрион, некоја фаза после тој 8клеточен а пред следна фаза - морула. За трет ден компакт е одличен квалитет. Со тридневни ембриони можеш да правиш тест и на 10ти ден после трансфер, преку крв. Среќно!
Чекањето е најтешкиот дел кој не полудел додека чекал не знае. А инаку како не е добар квалитет,тоа значи дека ембрионот има добри гени се активирале за развој и успеал да стигне до бластоцист. Да ти кажам да се опуштиш незнам како затоа што и сама не бев опуштена ама ни 1 % Само имај верба и надеж
Mora da si vo new born. I moite embrioni bea C8G2 se fati eden embrion od 3 vrateni vo matka. Eve me 6ta nedela bez srceva akcija a treba da sum 8ma nedela. Toa e kaj mene e kraj. Na tebe ti posakuvam srekja
Ти благодарам за одговорот. Мојата загриженост почна кога ембриологот ми кажа дека моите ЈК не се баш "школски пример". Исто така, немаа конретен одговор кога прашав зошто одлучиле да ми ги вратат на 3ти, а не на 5ти ден, освен "прво инвитро ти е, а и нема правило тука". Знам дека не треба ама си правам 1000 сценарија во главата, тоа е...
Честитки!!! Ти посакувам лесна бременост! Да, во New Born сум, мене ми вратија 2 (c8g2 и compact) Прво инвитро ти е?
Ne sum duso jas za cestitki, deka nema srceva akcija i ne se razviva embrionot po nedeli kako sto treba. Toj sto tie compact e vo napredna faza znaci e dobar. Ne se sekiraj, ke bide kaj tebe se vo red.
Па навистина нема правило, мене првото ин витро со тридневни ми беше успешно, па после 2 со пет дневни ми беа неуспешни. Со среќа