Zdravo jas veruvam deka i lazarevski i ivanovski se super doktori jas sum kaj lazarevski prezadovolna od se, kaj ivanovski ne sum bila no sigurno w toj e mnogu dobar ima ovde clenki sto se kak nego i se prezadovolni mozes da otides na konsultacija kaj dvajcata koj ti ostavi podobar vpecatok kaj taj pocni postapka
Здраво на сите. И јас ви се приклучувам на патот до бебуш преку Ивф. Ме тешите, да знаете Малку денес ме исплаши еден момент па си реков да прашам да не ви се има случено истото и на вас. Се боцкам со Пролутекс. Денес лошо се боцнав и ми се направи како поголемко црвено, тврдо топче. Дали мислите дека е алергиска реакција или се случува ова? Инаку оваа ми е пост трансфер веќе 6 инекција. Досега освен модринки и мали црвени точки, немав ништо.
Здраво, и јас сум во новите и прво инвитро ми е немам многу искуство. Ова што го кажуваш мислам дека е од воздух во растворот и мене ми се случи исто и немав никаков проблем помина и топчето и црвенилото.
Оо стомакот ми е цел како топчиња и грутки. Хаос. Но менував позиција секој ден, па додека се вратам на местото кај топчето, веќе се повлекло. По некое време боцкав по 2 инекции на ден и немаше место веќе. Јас 4ти месец од бременост престанав да се боцкам во стомак пошто почна толку крв да ми тече што преку облека ми протекуваше крв. Едноставно цел стомак грутки и модринки ми беше и морав да почнам во раце да се боцкам. Сега за сега мислам си ок. Само да знаеш - под прав агол ставај ги
Фала ви многу. Се осетив и сама дека под лош агол ја внесов дури кога ја вадев одма почна да се прави грутчето. Како воено поле ни се стомаците и рамењата ама не се давамеее
Од 5-15 недела се боцкав пролутекс и плус клексан, од пред трансфер до денес. Не топчиња, не грутки, модрици во сите бои, од се по нешто Не е страшно, ставај облози ако те боли и масирај го местото. Јас во рамо ги ставав цело време.
Jas se bockam isto proluteks od punkcinjata koja bese na 11 oktomvri, ama nemam mondrinki od nego od fragmin sto stavam od nego mi izleguva crvenilo i modrinki denes sum 5 den i jas post transfer
Може некој да ми каже кај последно испитал амх на клиничка биохемија ми рекоа немаат реагенси, а по приватниве нз кај е најефтино да правам ми побараа ос фонд за дополнување на барање
Супер фала ти на инфо, а кажи ми Од матичен гинеколог си зема директно упат која цена беше ако памтиш со фонд или приватно?
Од матичен гинеколог да, ич не се сеќавам која цена беше, ама не беше скапо како по приватниве што е. Тогаш исто на биохемија немаа реагенси и рекоа дека не знаат кога ќе има па отидов на ГАК.
На Гак прв пат кога отидов да испитувам исто ми кажаа немаат реагенси, па испитав приватно, втор пат пак исто немаа реагенси, ама напоменав дека сум за инвитро, па така имаше. Чисто да ти кажам кога ќе одиш да напоменеш.