Со термини малку потешко, ама откако ќе отидеш и започнеш процес, потоа ќе те примат во било кое време кога ќе бидеш нивен пациент.
Pocnuvam so ifv veke dobiv vaucer...kako odi postapkata za otpocnuvanje za punkcija od koj den se pocnuva so terapii nesto da mi kazete devojki poveke fala odnapred
Еве јас кога имав прво ивф бев со долг протокол почнав на 17 февруари со јасмин(3 ден од циклус). На 5 март (20 ден од циклус) почнав со инекции декапептил на 16 март(3 ден од циклус) ми ги вклучија и фостимон, на 28 март(15 ден од циклус) пункција и на 2 април трансфер(20 ден од циклус)
Зависи со каков протокол ќе бидеш, за тоа одредува ивф докторот според вашата дијагноза. Ќе одиш на консултација кај ивф докторот со се' што имаш испитано и ќе ти каже со каков протокол ќе бидеш.
Здраво, дали со покачен пролактин 38 ќе ми се одобри ваучер за второ дете? Ние сме со машки фактор. Благодарам
Denes mi e 21 den posle transfer, no gledam pri brisenje imam kafeav iscedok, se javiv kaj doktorkata mi rekoa da ne se plasam samo da go prekinam aspirinot, ili mozebi mi e malku terapijata. Si stavam cyclogest 400 dva pati dnevno, i proluteks se bockam sekoj den. Prvoto eho mi e drugata nedela. Mnogu se plasam od ovoj iscedok
Може прашањето не ми е за тука ама ај ќе се пробам ☺️ Препишан ми е профертил да пијам, се спремам за второ ивф. Негде проочитав дека во Германија се доста поефтини, дали знаете нешто околу тоа и дали има некој слика како изгледаат точно за да можам да ги порачам да ми ги донесат? Фала ви однапред
Здраво девојки. Денес ми е 14 ден од ембриотрансфер. Направив бхцг и добив резултат 540 (референтни вредности од 4-7г.н се од 612-187000) Малку пониско од долната граница. Од клиниката ми кажаа дека е добра бета да проверам за 3 дена повторно како ке расте. Дали некој имал претходно вакво искуство?
Да ама лабораторијата каде што проверував има други референтни вредности и според нив е малку пониско од што треба да биде
Zdravo zeni lavici Kapata dole na tie so poveke brojani invitra I transfer kako izdrzuvate psihicki posebno denovite posle transfer Posle 3 neusni in vitro sledniot mesec zdravje ako bide se kako treba se spremam za transfer na zamrznato embrionce I uste Sega me faka nervoza I panika I strav od neuspeh I kako li ke gi pominam denovite posle transfer pa I koga ke se odmori ne se ni spie navecer
Zdravo devojki denes mi e 11 den od transfer na 5 dnevni embrioni.samo so napraviv test i e negativen dali Uste ima nadez za mene
Mislam mora da bide vo granica,pij bromergon ili dostikes pa moze da im dopratis samo za toj hormon koga ke e normalen
Bev kaj maticnata , nemozev da cekam do drugata nedela za eho. Maticnata edvaj vide na eho edna premala tocka , koja sto e mnogu mala za 21 den posle transfer ( trebalo da se gleda pogolema ) Utre mi rece uste edna b-hcg da napravam, i spored toa da odlucime. Znaci ne se razvivalo kolku sto treba. Toa e, za mene kako kraj na nadezda. Uffff
фала ти премногу ☺️ Овие се и за мажи и за жени? Дека сега отворив гледам има и друга варијанта тие пишува female