Toa što se videlo ne se jajce kletki tuku folikuli, duri otkako kje se izvadat folikulite može da se vidi kolku jajce kletki ima. Folikulite može da se i site prazni, ili nekoi prazni, vo nekoi da ima j.k. So stimulacija treba da se zgolemi brojot na folikuli, ama toa bi trebalo, a kolku i dali kje bide, ne se znae. Za da se vidi kvalitetot isto taka mora da se izvadat, na eho ne se gleda ništo osven folikulite. Jas imav so stimulacija pet folikula, izvadija tri jajce kletki od tie pet, site gi opodija, dve opstanaa i go vratija, edno se fati, eve sega go dumkam bebe dva i pol meseci sme. Od prva ova kaj mene uspešno, prv i posleden obid uspešen
Здраво девојки , да се пријавам , и јас започнувам со ивф процедура. Со долг протокол , пијам Микрогинон , веќе 8 дена. Ама така лошо се чувствувам од нив , ми се гади , ми се подзавртува,кожата сува исушена и згора на се ,имам зголемен ваг. исцедок или кандида. И само тоа ми фалеше. Какви поминувате со микрогинон?
Јас со микрогинонот на секои 2-3 дена имав кафеаво крварење, на почетокот се исплашив ама после овде прочитав дека не сум единствена, останати симптоми немав
Devojki dali nekoja zapocnala stimuliranje direkno so inekcii na 2 den od periodot bez nikakvi tableti prethodno? Ke odime so kratok protokol.
Да мене првиот протокол ми беше краток само не знам точно од втор или трет ден почнав не се сеќавам,директно почнав со боцкање.Со среќа
Jas pocnav od vtor den dikektno so inejekcii za stimulacija, i so kratok protokol nedela i pol se bockav i izvadivme 7 j.k. So lesno da pomines i so uspeh...
Isto i jas ke bidam so kratok protocol cekam ovie dena da dobijam pa da odam kaj doktorot za da mi dade upatstvo sto i kako...premnogu sum i uplashena i vozbudena
Девојки денеска ми е 10 ден од трансфер на бластоциста на 5 ден. Направив тест утрово дома и излезе негативен, имам и менструални болки па очекувам да добијам секој момент. Мислам дека ова е моето прво неуспешно инвитро.
Девојки, уште немам направено тест, ама имам 0 симптоми. Ет направен на 13.10. Првите денови по ет имав слаби менструални болки и болни гради, сега градите ми спласнаа и не осеќам ни менструални болки ни ништо. Ептен сум разочарана, плачам од сабајле денес. Значи примав интралипидна, атосибан, теваграстим два пати, направив се за да има најоптимални услови за имплантирање и успешност, и изгледа се беше за џабе. Имавме 3 бластоцисти со одличен квалитет, ја вративме најдобрата бласто според ембриологот…