Девојки денес ми е пети ден од боцкање. Само што почнав да се боцкам настинав и еве не можам да ја смирам кашлицата. Утре сум на прва фоликулометрија. Некоја од вас да била во ваква ситуација. Страв ми е дека настинкава ќе делува негативно на постапкава
Девојчиња, одамна се спремам да пишам на темава и никако да стигнам. Некои може и се сеќаваат на мене (постари членки доколку се уште активни на темава, посакувам никој да нема...) Секогаш нека ви одѕвонува во глава дека еден ден ќе успеете, колку и да ви изгледа безнадежно, колку и да сте разочарани, колку и да не можете да гледате бремени жени по улица и да слушате мајки како зборат за нивните деца. Се тоа сум поминала. Сум била исцрпена, емотивно и финансиски и кога најмалку мислев дека ќе успеам, кога сакав да помине побрзо трансферот со последното замрзнато, кога поднесов документи за нов ваучер, јас успеав. Имајте верба во Бога и никогаш не се откажувајте! Доколку на некоја членка и треба било каков совет поврзано со оваа борба, слободно нека ми пише лп.
Utre sum na pregled za.pocetok za ifv za da otpocnam so terapija...doktorot mi rece da izvadam upat so utreshna data i da go nosam pismoto od fondot no sega zaprimetiv deka so denesna data mi go izdal maticniot ginekolog dali ke mi napravat problem?
Нема во Македонија, само во странство. Чешка знам дека применуваат, веројатно додава и тоа на успешноста на инвитрата таму. За други клиники, Солун и други во соседството, нека кажат другите баш и мене ме интересира.
Јас сум Германија искрено првпат слушам дека има вакво нешто,никој не ми предложил.Можеби има,баш ќе прашам нареден преглед
Фала Делфина, не знаев за ова може да ни кажеш повеќе, дали докторот ти предложи, колку се доплаќа и дали тебе ти беше успешно?
Имав трансфер со замрзнати ембриончиња,докторот ми предложи да,3000 денари е сумата,успешен беше трансферот ( близначка бременост).
Ako se misli na embryo glue kako sto kaza @DELFINA81 vo Remedika edna zhena onoj pat slusnav deka kupuvase pred transfer
Аууу па ова и дека од аптека се купува не го знаев, сега ме просветливте. Јас мислев тоа е некој медиум во кој се чуваат во лабораториски услови, на база на хијалурон. Не ми е истражена таа тема, мислев го нема во МК. Па зошто не го предлагаат нашите лекари Баш ќе го прашам докторот. Фала жени
Конкретно за мојот случај беше вака: Тимот од Ремедика од аптека го земале,на денот на трансфер ние само го плативме долу во аптека.
На тема embryo glue и јас се распрашував и бев многу загреана и заитересирана. Си мислев што све не пробав, ајде и тоа. ИВФ правев во Солун, го прашав докторот и ембриологот и не ми препорачаа. Ми објаснија дека порано го применувале, но не биле задоволни од резултатите и не се покажало дека има значаен ефект. Но, ако сакам може да применат и ако добро се сеќавам се доплаќаше 30еур.
Dali nekoj ima iskustvo so prefrlanje embrioni od edna vo druga klinika i prodolzuvanje so postapkata tamu? Ve molam da mi pisete vo lp dokolku ima.