jas imam informacija deka pravat vo new born ama deka ne e neso presudno dzabe deka ke se plati samo pak ima moznost za izmestuvanje sepak e organizam
За Ремедика сум сигурна дека има Не е скапо и според мене ништо не губиш аko пробаш незнам за Њу борн дали имаат???
Јас го применив во Ремедика EmbrioGlye доплатив 3000ден. и беше успешен трансферот сега сум 7месец бремена.
Zdravo zenski, mi treba informacija, pravev ivf so donor jk pred sedum meseci so vaucer od fond, sakam da probam povtorno, zvonav na site mozni broevi navedeni na fzo web strana nikoj ne se javuva. Posle kolku vreme od prvo ifv imam pravo na vtoro? Dali treba da gi pratam istite dokumenti odnosno testovi od hormonski status brisevo itd? Koi dokumenti plus od tie prethodno treba da gi dostavam? Fala unapred ❤️
Во планот си стои, и цената е 100евра. Мислам и ти си во Германија, називот е Embryoglue transfer medium. Можиш да си прашаш за секој случај
Здраво, ако може да споделите искуство за ваучер за инвитро со висока днк фрагментација. Дали може со оваа дијагноза да одобрат без направени инсеминации?
Ti trebaat istite dokumenti kako za prv vaucer osven HSG i inseminaciite, a treba da go dostavis plus izvestajot od transferot. Posle 6 meseci od transfer moze da apliciras. Dokumentite moze da ti bidat i porano od 6 meseci ama dostavata na dokumenti da bide posle 6 meseci od transferot
Јас неколку дена пред трансфер (со замрзнати на природен циклус ) се испоразболев со температура висока не можев да гледам, мислам не кашлав, ама многу ми беше лошо и се договоривме со докторот да следиме, после 2-3 дена се оправив и успешен беше трансферот. Уствари може поткашлував малку, се смеев да не ги искашлам ембрионите, ама не многу да се давам без престан, посташно ми изгледаше висока температура, ама испадна нема врска Јас сум со автоимуна болест за која вообичаено се користи, ама 2 пати до сега на ивф и не ми понудиле, а јас па и заборавам да побарам и не ми ставија, може треба да побараш ако сакаш
Бета препорачуваат да се прави на 12ти до 14ти ден од трансфер. Мн е рано на 8ми. Таа се дуплира на секои два дена. Па подобро покасно направи. Позз и среќно
Треба да започнам инвитро по природен циклус,но затнат ми е носот и имам главоболки настината други симптоми ништо. Дали има влијание нешто околу постапката?
Devojki, jas I denes nikakvi simptomi na bremenost nemam, sto cudo sum, I pri dobivanje na ciklus ne sum osekala nisto osven sto sum ponervozna. Inace ova treto inv sum doma, odmaram... Za maz mi mi e tesko ako I ovoj pat ne uspee...
Не си ставај уште пред да знаеш уште повеќе грижи.За двајцата е тешко,ова е состојба каде што не е битно каде е проблемот,проблемот е од двајцата.Не си ти виновна,никој не сака да поминува по овие патишта,ете ние мораме тука.Мисли позитивно
Не би требало.Лечи се со нешто алтернативно,пиј чаеви лимони побрзо да се оправиш,прави инхалација со чај да ти се пушти носот побрзо.