А ти трудна си ?! Даваат овитрел на некои после трансфер . Ама зборот ми е дека клексан и овитрел се два сосема различни лекови .
@Bum jas ovitrel ( stop inekcija)sum primala samo pred da nastane ovulacija mislam posle 48 casa nastanuva otkako primis,vo drug slucaj ne sum zapoznaena
Најверојатно немаш нешто разбрано како што треба. Понекогаш даваат hcg инјекции (како на пример Ovitrelle) после трансфер или во рана бременост за поголема поддршка на функцијата на корпус лутеумот, како и самата фаза на рана бременост т.е да биде осигуранo адекватнo снабдување на телото со прогестерон. Знаат во некои случаи да ги препишат докторите овие инјекциии кај жени што имале повеќе повторувачки неуспеси при имплантација, претходни спонтани абортуси во рани недели, или моментално ризик од спонтан, бидејќи го стабилизира нивото на хормоните, а со тоа и го намалува ризикот, што некогаш е клуч кај некои жени. Но не е замена за клексан, употребата на клексан е за сосема друга работа...Слушај ги докторите како ти викаат, сепак тоа е нивна професија и има зошто некогаш препишуваат или не препишуваат одредена терапија. Само смирено со позитивна мисла и ќе биде се во ред! Ти посакувам лесна бременост до крај.
Овитреле во никој случај не е замена за клексан,незнам кој тие доктор и кој те води или лошо си разбрала,ама можеш да направиш голема беља така.Овитреле е стоп инекција,а не е замена за клексан
Tocno objasneto! Jas sum od tie zeni sto pokraj kako stop inekcija za ovulacija, na denot na transfer obavezno me bockaat so ovitrelle poradi problemi so implanacija ali sekogas samo edna primam, nemam cueno do sega vaka kako terapija da ja davaat na 3 dena. Vo sekoj slucaj doktorot najdobro si znae.