Blagodarenie na toj doktor imam prekrasen sin..4 invitro uspesno...predhodnite ne kaj nego..sakav samo da kazam prezadovolna pokriva so terapija..odgovara na sekoe prasanje ..samo pofalni zborovi za nego od mene..odi na konsultacija odlukata e tvoja..so srekja
Здраво, кај мене сопругот е со дијагноза олигоастенозооспермија, кај мене никаков проблем и ни побараа една инсеминација… иако сите доктори ни се чудеа зошто ни побарале, ние сепак направивме.
Нас исто така ни побараа уште една инсеминација со олигоастенозооспермија, иако веќе една имавме направено...
Кај нас урологот во извештајот на сопругот пиша препорака за инвитро, бидејќи ние пробувавме и со терапија 6/7 месеци за да се поправи спермограмот ( немаше никаков успех ) и тие извештаи ги доставивме и покрај се ни побараа 1 инсеминација…
Значи како ќе им текне во Фондот, ништо, направете и доставете, само што се губи време и се чека и за дополнителни документи. Со среќа.
Кај нас првата дијагноза на спермограм во Систина беше Asthenotethrazoospermia, а по скоро една година на вториот спермограм дијагнозата беше Oligoasthenozoospermia. Направивме 4 инсеминации за да може фондот да ни одобри ваучер. Според мене на вакви дијагнози инсеминации се само фрлање пари и трошење на време но тоа е што е...
Побарај од докторот да ти замени со друг вид на прогестеронска поддршка, пример Prolutex. Progesteron depo ги повлекуваат од продажба затоа што излезе студија дека го зголемуваат ризикот за рак.
Мислам дека зависи од протоколот 3-4 недели. А дали е на приватно или преку фонд е исто не менува мислам
Здраво девојки , Имав прво неупешно инвитро на приватно , сакам да поднесам документи за ваучер дали можам со тој ваучер да пробам и во друга клиника и колку се наплаќа . Фала Ви
Ваучерот може во која клиника сакаш во таа да го искористиш. Само ако имаш замрзнато ембриони ќе треба да ги трансферираш а тоа се наплака приватно
Здраво, Секако можеш да поднесеш документи за ваучер и да го искористиш во која било приватна клиника која има склучен договор со ФЗО. При аплицирањето, не наведувај дека си имала претходен обид на приватно, бидејќи за втор ваучер кога се аплицира постои период на чекање од 6 месеци по трансферот. Со среќа!
Феминки тие што очекувате ваучер, поднесов на 16 Октомври дополнителни документи денес веќе го добив ваучерооот, знам дека бевме повеќе кои тој период поднесовме
И јас добив денес, пред три недели исто поднесов документи, на 17ти. Ме изненадија искрено, за првиот чекав повеќе од месец.
Кај мене нема проблем, дури и ми рекоја може и со инсеминација, ама директно сакаме ИВФ. Затоа и прашав отприлика колку е , ме интересира минимум и максимум. Што е разлика меѓу протоколите? Какви ги има?