Долг протокол, краток, на природен циклус. Кај секој различно, зависи и како реагираш на стимулации и како ти растат фоликулите. Јас со краток бев околу 2 недели, на природен циклус повеќе.
Моите не биле уште разгледани исто на 17 поднесени ми рекоја да се јавам утре при крајот на работното време да ми кажат што и како е… да не знаете случајно кога има комисија кок денови разгледуваат и јас го очекував оваа недела ама ништо нема да стаса
Од колку часот кајмајка тереза отвараат знаете ли? од страна тие што се шалтери кај што беше порано за оставање првично така?
По 3 месеци добив резултати од нов спермограм, мислам дека е многу подобар (имав 4м во 1мл). Ве молам за мислење од искуство фала
Имаат нови измени во правилникот и кај мене беа поднесени документите на 25.09 ми стигна ваучерот за три недели со одговор одобрен Ваучер за криоперзервативен материјал со сперматозоиди, бидејќи имаме замрзнато од сопругот. https://fzo.org.mk/sites/default/files/fzo/bpo/obrasci/2-pravilnik-za-bpoizmeni-sv-223-2024.pdf
Здраво девојки, Прв пат пишувам во форумот, а долго време ве читам и искрено вашите совети и подршката што ја давате многу ми се најдоа. Со сопругот се обидуваме веќе 3 години да добиеме бебенце, имаме правено 4 инсеминации за жал неуспешни и сега се спремаме за ивф. Направени се сите испитувања и се е во ред со двајцата. На 3 инсем. ми најдоа надворешен полип и сега докторката ми вика дека е пожелно пред да се прави ивф да се отстрани полипот со хистероскопија. Полипот е мн мал и е на влезот на каналот. Ме интересира дали некоја членка имала успешно ивф со полип или пожелно е прво да се отстрани? Фала ви многу
Ako ti kazal doktor pozelno ,nema sto da se mislis ako si vo iscekuvanje na vaucer odi toa e 20mi rab !! Zosto da pocne da raste vo bremenost pa da imas sklet na dusata zosto ne go izvadiv ! sosrejka ❤️
Малку е несватливо што би спаѓало, најдобро кај докторот кој ќе те води да се обратиш. Нема дадено никакво друго објаснување ...
Денеска бев на преглед. Терапијата кај мене немаше некој голем успех. Само 2 фоликула се добро развиени... Недела пункција па се надевам дека барем тие 2 ќе бидат како што треба посакајте ми среќа
https://fzo.org.mk/sites/default/files/fzo/bpo/obrasci/pravilnik-bpo-2024-mk.pdf отвори овде, и побарај ги образците подоле од правилникот, пишува што следува
Исто и ние сите испитувања во ред а не можеше природно и исто негде на 3инсеминација ми најдоа полип. Нормално ја послушав докторката и го отстранив кратка интервенција 30мин и те пуштаат од болница после неколку часа. После 2месеци направив ивф и успешно е
Денес е имало комисија кој се во исчекување може да збонат да прашат дали се разгледани документите… мене ми било одобреноо
Vcera imav punkcija mi izvadija 8jajce kletki od niv 7bea dobri...denes poslem 24h mi se javija da mi kazat deka ostanale 4 oplodeni i ke se pratat do 5ti den..mn sum razocarana nekako Neznam dali treba da sum zagrizena