Не се грижи воопшто, доволно се. Јас во недела сум на пункција со 2 фоликули одам. Кај тебе имало доволно што имало простор и да пропаднат, јас ја немам таа среќа
Јас сум во моментов бремена, имам прекрасно искуство со докторот. Ова ми беше трето ивф, прво кај него и успешно. Обрнува внимание на се, за се што те интересира конкретно слободно прашај.
Sto koristite za podobruvanje na kvalitet na jajce kletki? Prvo IVF - 9jk - 6 zreli - niedna oplodena Vtoro IVF -8jk - 3 odvaj oplodeni - razvoj do 3ti den - transfer na 3ti den - bez uspeh Dali imal nekoj slicno iskustvo da zavrsi so uspeh?
Dali imate problem so spermogram? Jas se vodev po ovaa kniga so namalena rezerva sum da go podobram kvalitetot, procitaj ja moze kje ti pomogne. Malku e cudno od 6 zreli ni edna da ne se oplodi.
Рано е да осеќаш нешто мила, а и може ќе имаш среќа па да те одминат мачнините Уживај си во бременоста, пиј си терапија и се’ ќе биде во ред
Уживај и јас ништо не осекав до 19,20недела кога ги осетив првите движења на бебето А симптоми само повеќе спиење првите 3месеци други никакви симптоми веќе 7месеци. Со среќа
Д-р Магдалена Симоновска 02 3289-009 Д-р Ана Митевска 02 3289-009 Јешим Алими 02 3289-092 Д-р Јасминка Трајкоска-Спасовска 02 3289-086 Секретари: Несрин Муареми 02 3289-068 Катарина Наумовска 02 3289-016 Ѕвони на некој од овие броеви. И моите документи биле разгледани за една недела и одобрен ваучер испратен по пошта. Поштарот го вратил пликот назад во фонд во Скопје зошто не можел да ја најде улицата, па одев до Скопје да си го земам ваучерот.
Јас имав 9, 8 зрели, 4 останаа оплодени. Мислам дека е тоа супер бројка и да не се грижиш, кај некои членки и со една успева. Со среќа ❤️
Девојки помош, се наоѓам во многу лоша ситуација.. Правев пункција во понеделник ми извадија 10 јајце клетки, имало уште многу кои биле празни. Трансфер беше во четврток и ми вратија 2 ембриона. После пункцијата имав болки но издржливи. На денот на трансфер го прашав докторот и рече дека ми се зголемеми јајниците и дека е нормална болката, се до сабајле каде ме разбудија неиздржливи болки, како контракции, посилни болки не сум имала во животот, а прагот на толеранција на болка ми е висок. Му се јавив одма на докторот, отидов ме виде и рече дека не е страшно.. Дека ми биле зголемени јајниците и сум имала мал излив. Таму останав 3 сати и не знам што се не примив против болки. Плус повраќав. Малце се смирија и решив да си одам дома, по пат пак добив напади на болки неиздржливи, повторно спазмекс и кетонал. Пак ме смирија малку. Ве молам кои се вашите искуства, како да си помогнам. Многу ми е страв и за ембрионите.. Да напоменам дека бев внимателна лежев и јадев протеинска исхрана Плус примив интралипидна на денот на трансфер..
Јас исто имав хиперстимулација,не беше страшно толку кај мене зголемен беше десниот јајник исто имав болки,мене ми одложија трансфер,ама кај мене беше и прогестеронот висок.Лежи и течности колку што можеш повеќе земај.Имам овде читано и со хиперстимулација имаат позитивни резултати
И на моја блиска роднина така и беше едниот јајник и беше многу зголемен. Имаше неиздржливи болки, ми кажуваше дека се трескала од земја од толку многу болки. Беше ептен во раните недели од бременоста отиде на гак и таму беше една недела. Инекции, инфузии и даваа и после и се смири јајникот и ја пуштија дома, сега се е во ред. Подобро тркни до таму нека те видат што како ќе ти кажат.
Фала ти на споделено искуство. Јас денес такви болки имав. Бев задржана нешто повеќе од 3 саати примив мн терапија. Ме видоа на ехо. Препорака да лежам дома, ако се понови да се вратам назад.
Верувам јас со болки едвај станував седнував.Кај мене беше десниот само на него имав 11 фоликули.Ќе помине пија вода чај.