Па зависи со каков протокол е, со што е стимулирана. Јас бев со мериоферт, 36 примив, тогаш 30 покриваше фондот, само 6 доплатив и 4 цетротид (тие не ги покрива Фондот). Некои примиле и по 50-60 мериоферт, затоа зависи од многу работи. А можеби членката пиша вкупно со сумплементите дека толку до сега. @Elen4e89 исто и мене ми препиша 2x1 од 50 мг. Јас не гледав на време, пиев сабајле и навечер. Нус појави само што ми се нафрла грбот.
Jas sum so vaucer i doplativ za inekcii i lekarstva sto mi trebaja za punkcijata okolu 18000...za transfer plativ 9000den za zacuvanje na emrioni za 1god i 25000za zamrznnuvanje na emrionite i plus poslem.transfer sto mi dadoja terapii inekcii 10000dens to znaci vauceror +62000 gore dolu vo new born
da i mene mw i teresira kako ti zemale 9000 a transverot te sleduva .. da ne si primala nekoj infuzii sto se kostale 9000 denari?
Za transfer ne plativ mislev plus ovie troshoci poslem transfer za ostanatire emrioni sto gi zamrznav
Jas vo sistina nisto ne plativ se mi pokri vaucerot nz ovie sumi sto gi kazuvate nekako mnogu visoki nz zosto taka da si procitate sto se vi sleduva
Да...тоа ми се случи во Плодност лани..4 извадиа 2 се оплодиа но наредниот ден се распаднаа..бе дочекав трансфер
Sakas da kazes ni 100denari nisto ne ti naplatija .. ni ampula za transfer koja kosta 1500denari ni infuzija posle punkcija isto 2000denari taka nesto??
Мене у њу борн освен пункција,трансфер, ехо оплодување ..крв од вена и инекции ниш др не наплатија...не ни ни спомнаа ампула..инфузија
Со ваучер исто ништо не доплатив, фостимон примав и бусерелин, се’ ми покри ваучерот, освен терапијата после што требаше да се прими (витамини и слично).
Sekoj individualno prima razlicna terapija i dali ostanatite inekcii gi pokriva fondot ili ne...ako imas i dr emrioni ostanati ke si platis normalno za toa dokolku sakas da gi zamrznes za ponatamu..terapijata sto ke ti ja dadat poslem transfer isto taka e individulna i kolku ke cini...no cim sakame bebce ke izdrzime sekako mora da sme spremni i finansiski i psihicki toa e fakt.SREKNO NA SITE
A со што беше стимилурана што ништо не си доплатила? Нема шанси ништо да не се доплати. Цетротид скоро на сите ги даваат, а тие не ги покрива Фондот.
@Anyshka јас ги доплатив само стоп инекциите,ми кажаа не иделе во ваучерот ...дали идат или не си ги платив тогаш а друго не
Јас Овитрел не ја платив кога бев со ваучер, кога бев приватно ја платив. А тука прочитав дека не ја покривал Фондот, ама ете не ми ја наплатија. А со што беше стимулирана? Нели ти вклучија и цетритид?
Edna sleduva eve pak ke prikacam slika sto sleduva jas ednata mi ja dadoa a edna si kupiv bidejki trebase 1 ipol da primam
Devojki zdravo, imam prolutex 7 inekcii kupeno od Grcija do 07.07.2025 celo pakovanje. Dokolku na nekoj mu treba neka me iskontaktira, za istata cena kako sto se kupeni.