Мислаам декаа не мора да има крварењее. Или може било многу минимално па не си забележала. Ама јас ваму мислам дека гледам линијаа. Со среќааа
Жал ми е за неуспехот. Мое мислење е да почекаш јас имав така ивф со долг протокол со свежи ембриони па одма после еден месец ги искористив тие што ми беа замрзнати и после искрено ми беше криво што избрзав. Мој совет е добро да размислиш и да разгледаш дали можеби има нешто што не си испитала, а може да прави проблем. Кај мене и тоа беше случај.
За првото ивф и за тоа после со замрзнати имав само основни испитувања оние што ги бараат од фондот и веќе бев правена операција на матката. Па сметаше др дека нема потреба од дополнителни испитувања бидејќи бевме со машки фактор. Јас предходно имав проблем со пролактин па го средив за документите кога праќав за ваучер и не проверив пак. Сега за ова ивф пролактинот ми беше покачен за 0,1 и одма ми дадоа терапија бидејќи и тоа малку правело проблем, исто испитував тромбофилија излезе дека имам мутации, испитав витамин Д исто излезе дека ми е низок, испитав инсулин излезе дека сум инсулински резистентна па примав терапија и за тоа. За време на стимулирање испитував естрадиол па и по тоа се водеше Др за фоликулите - предходното ивф тоа не испитав ниту еднаш. Исто иако на ехо ендометриумот се гледаше дека е во ред за време на пункција излезе дека бил тенок па ми аплицирале лек за задебелување дека и тоа играло многу голема улога за да се закачи ембрионот после. Имаше работи на кои предходно ете не се обрна внимание и јас избрзав, а не проверив тоа што можев бидејќи мислев матката е чиста, машки фактор, ништо не ми се спомна и ги искористив и замрзнатите. Сега фала на Бога ова ивф беше успешно во моментов сум бремена. Ти посакувам и тебе и на сите во групата што побрзо да си дочекате позитивни тестови
Одмори го телото, одмори ги хормоните.. Сепак секое инвитро е шок за јајниците за телото. Па со нови сили после неколку месеци.
Срцка,мене ова мие бременостНема утка,мене вака од 6 ден трансфер на лабоквик мисе појави бледа линија
Dali nekoja od vas e bila na kratok protokol i da imala estradiol 350 pred punkcija? Jas utre imam punkcija vcera estradiolot mi bese 350 isplasena sum.na eho imase samo eden folikul pa vo misli mi e dali ke bide prazen ili ne.vo septemvri mesec imav punkcija pak na samo eden folikul ama togas estradiolot mi bese 612 se oplodi ama genetski ne bese dobra i nemase transfer.a sega sum mnogu ispasena sto i kako ke bide.
Znace ima nadez.pred edna godina na prvoto invitro estradiolot mi bese 366 izvadia dve ama za zal prazni zatoa sum isplasena
Колку би сакала само да биде мила,дај боже. Дали имаше симптоми и имплантациско крварење? И бета кој ден вадеше?
Здраво феминки дали некој го има пиено чај fertility mama tea. Ми го донесоа од Америка ама јас пијам од доктор Јасмин таблети дали одат во комбинација ваљда не пречи едно со друго.
Немав никакво крварење фала богуНемора да значи да имаш крварење дека е успешно, и да имаш симптоми.Сите сме различен организам и сите различни симптоми имаме,а некој и нема симптоми.Опуштисе и уживај мене ова ми личи на бременост.Јас прво бета направив 9 ден од трансфер.Опуштисе и све ќеси биде како што треба,и небарај симптоми
Честитки и лесна бременост Јас ги имам испитано сите тие работи освен инсулин, кај мене секогаш се е во ред (хормони, ендометриум) ама никако не доаѓа до имплантација. Имам направено 3 трансфери сите со бластоцити и сте 3 неуспешни. Стварно немам идеа во моментов што да правам или испитувам.
Мила, те читав. Ако не се лажам тестовите што си ги користела вчера не се Лабоквик. Можно е да не се доволно чувствителни на пониски вредности на Бета. Провери дали што ги правеше вчера детектираат Бета ако е над 25, па затоа да покажуваат лажно негативен резултатот....