Od utre i jas ke pocnam da rabotam a se naviiknav doma ,a denes i jas dobivam simptomi deka ke mi kapne vo sekoj moment
Жени јас сњ спремам за ивф а Лазаревски ми даде да пијам б комплекс,кога го прашв за витаминов б12 дали да го зимам со фолната.Е сега не ми е јасно зошто ми ги даде б комплекс кога во апчињава има б12- 0.001мг и на кутичево пишува не се препорачува за трудници и доилки.Незнам дали да ги пијам
За вит Б не сум чула дека е штетен. Не се оптеретувај и препушти се да си тече постапката како што треба.
Леле јас на другите совети им делам,а и јас ептен се напнав,поготово кога ги открив мутацииве,па што трњбало што не требало,еден треба метилирана б12 ,друг само фолната немало потреба друго (ова Лазаревски и изгледа б компкексов ми го даде за да се опуштам) и така се напнав
Мислам некогаш многу читаме, бараме проблеми и сакаме да најдеме за да кажеме а тоа е тоа, ете каде бил проблемот. Без везе се оптоваруваме!
девојки јас испримав декапаптил во стомах и 6 фостомон во бут уште малку и инвитро и мене почнува нервоза да ме фаќа
Do ivf nemav ama bas nikakvi problemi,nitu nervoza,nitu nekoja misla me mavase,imav samo kriza za punkcijata.Posle transferot prviot den nisto,taka lezerno,ama posle,hahaha e duri posle nekoj den me fati kriza so teska psiha,taka sto pred ivf e nesto najlesno sto moze da bide,posle e teskoto
алал да ти е мене тешка психа ме мава дали ќе се оплодат дали не како ке биде со вадењето на јајце клетки и тн .... хихихи
Pa kazav za punkcijata me fati epten golema kriza,@kukla21 me tesese cel den,pa vidov deka e ustvari epten lesno,posle transferot me fati kriza,dali e tuka,dali ke se fati,dali sum bremena,sakam da bidam,placki sekoj den,si placev po ednas dnevno,sega si placam po sto pati
Те читам опуштисе женска,премногу опседнатост ,пушти нека се случуваат работите спонтано...твое е сега само тест да направиш.Природно од хормоните стануваме плачки големи ама сепак мислам малце опуштиги мислите и остави овај нетов
Зависи од целта знаат докторите што порават со нас.Конкретно кај мене покажа релативно висок лх,на трет уште повисок...така да слушајте и верувајте во тој што ве води.Овде сите сме приказна за себе,добро е да се слушне друга страна ама сепак сме индивидуи во процесот