Zdravo devojki Jas denes imav punkcija izvadeni se 6 jajce kletki . Ocekuvam povik utre ,zdravje. No, mnogu sym nastinata , me zagrizuva ovaa situacija. Edno ivf isto mi se desi so kaslanje i nisto ne bidna. Pijam sypi caj limon dzumbir...ako bidi transfer petok neznam dali da odlagam .
Имаше една членка болна беше на трансфер, докторот и рекол дека нема влијание, не знам точно која беше нека се јави ако чита. Пиј парацетамол, цеди лимони, и консултирај се со докторот па ќе видиш кое е неговото мислење.
За кариотип има термини во декември, матичниот треба да ти даде упат а за сопругот општ матичен. https://mojtermin.mk/map/specijalis...e&clinic=jzu_uk_za_ginekologija_i_akusherstvo
Да ве прашам за поднесување на второ ин витро дали е доволно само извештајот од клиниката каде што е правено ивф и што го даваат на крајот или ќе треба да побарам плус уште нешто од кај нив? Исто дали ви ги примаат електронски валидирани резултати да речеме за хормони, брисеви и спермограм или мора да ги носам пак и да барам потпис и печат? Дали некоја од вас вратиле со поднесени електронски резултати? Фала ви однапред.
Ах, да за резултатите се чека минимум два месеци... Па јас во Плодност цели два и пол месеци ги чекав, иако ми беше речено дека ќе бидат готови за 2 до макс. 4 недели. А плативме 18000 за двајца. Не дека ми се случило за други резултати да доцнат, но ете со молекуларна... Кариотип најбрзо опција е мислам Систина, имаат пакет за двајца 12000. (Оваа кога прашував во Јуни).
Јас бев болна неколку дена пред трансфер со висока температура, ама до денот се опраив и во консултација со доктор си направивме трансфер, успешно
Моите беа електронски испечатени без потпис не ме вратија за тоа. И самиот матичен ми кажа дека таму знаат дека сега електронски се праќаат.
Go podnesov samo izvestajot od izvrsen transfer, ne baraat dopolnitelen izvestaj. Za prviot i vtoriot vaucer hormonite mi bea bez pecat, so elektronski potpis, pa mi odobrija. Za tretiot vaucer isprintani elektonski gi odnesov na maticnata i mi stavi nejzin pecat. Mi gi prifatija