И јас сум кај Лазаревски ама не ми побара такви испитувања пред инвитрото. Можеби зошто немаме конкретна дијагноза, сите резултати ни се добри и на мене и на маж ми, добро реагирам на стимулации, добиваме бластоцити, добар ендометриум, хормони ама никако да дојде до имплантација. Ќе видам, сега малку да одморам од се‘ па ќе ги направам и овие испитувања што ги спомнавте.
Здраво женички сакав да прашам дали е болна пункцијата дали имавте болки после пункција ма да мисла прочитав со анестезија се прави а јас се плашам од анестезии прв пат ке ми биде?Исто така и дали тресверот е болен или тоа е како инсеминација болка? Фала
Јас имав пункција без анестезија бидејќи бев само со 2 фоликули и болеше ама се издржува после тоа во денот имаш како менструални болки, а со анестезија не би требало да боли
Девојки јас денес изгледа малку се изглупирав и направив тест после една недела од трансфер со 3 дневен ембрион и тестот ми беше негатовен и самата си створив стрес изгледа и мисла. Рано е нели требаше уште некој ден да почекам?
Јас исто бев многу исплашена и испаничена. Пред да ме успијат имав јако срцебиење од страв, но за џабе, нема ништо страшно, дента и неколку дена потоа ќе имаш менструални болки, но тоа зависи колку јајце клетки ќе извадите. Со среќа!
Секако дека е рано, јас на 5дневни ембриони правев на 10 ден домашен тест па испадна бледа линија, така што почекај си барем до 12ти ден.
Dva pati imam punkcija so anastezija i 3 pati punkcuja bez anastezija. Bez anastezija trae 10 sekundi, ne boli neizdrzlivo. So anstezija nisto ne osekas, samo denot imas kako menstrualni bolki. Jas sum ogromna plaslivka od inekcii i stomizdrzav jas sekoj moze
Ic da ne se plashish i mene mi bese prv pat so anestezija no kratko ke spies i ke se.razbudis vo soba nema ni da osetis deka si pravela punkcija...vo tekot na denot imas mali grcevi kako za pred ciklus do naredniot se veke pomina...so lesno
Јас вчера имав пункција , со краткотрајна општа анестезија , немав ниту вчера ниту денес краварење , денес сум како нова.
Воопшто не е болна, јас среќа правев без анестезија (повеќе ми е страв од анестезија), ама ако имаш повеќе фоликули со анестезија. После пункција нормално си функционирав, си пешачев. Со среќа.
Денес ми е 9 ти ден од трансфер. Сабајле пред да правам бета направив тест,а резултат од бета е 240 Дали ми ветува дека ќе биде добро овој пат,што мислите? 2 бласто беа.Премногу измешани чуства имам сега и среќа и страв и се
Izvini da te prasam, poso gledam si vo tek za vaucer za vtoro dete pa da mi kazes dsli 2 spermogrami novi treba ili.moze i eden nov eden postar poveke od 1 godina?