Ние заедно ќе броиме и јас вчера имам трансфер.Јас ги оставив уште пред ИФВ во Април.Од тогаш не запалив
Јас си направив филм дека првиот пат од тоа не ми се оплоди ни една јајце клетка,дека лош е квалитетот од цигарите и ги оставив.Знам дека има мн примери и дека пола популација пуши и има деца природно без мака.
Девојки после 4 неуспешни трансфери на бластоцисти, имплантација нема никаква предложено ми е да направам ЕММА, ЕРА и Алис тестови, и АНА, АФА, лупус. Дали знаете каде се прават кај нас овие испитувања и која цена се? И ако има некоја да ме утеши дали била во слична ситуација, ги има направено тестовите или нешто што сте превземале па сте постигнале успешна бременост до крај. Ви благодарам
Пушач сум и јас ги намалив на 3-4 дневно од цела кутија пробувам да издржам, некои денови попуштам пушам по некој плус ама пробувам да се воздржам најмногу што можам
Мислам дека комплетот за автоантитела се испитува во Институтот за имунологија и хумана генетика. Провери дали таму може да ги испиташ таму и НК клетките. Исто така, побарај да се консултираш со доктор, можеби ќе добиеш препорака за дополнителни испитувања, моја препорака др. Дејан Трајков.
Jas bev strasen pusac od koga pocnav so stimulacija gi ostaviv kraj eve veke mesec ipol ne pusam ..se se moze ako se saka
era alice i emma znam vo plodnost zimaat bris i go isprakjaat vo italija mislam, tase mi go oredlozi prethodna podgotovka imas so progesteron na teloto i e okolu 2000 evra. Ne veruvam vo obicni laboratorii toa da se ispituva mora vo bolnica za da zemat bris. A ana afa i lupus na klinika imam provereno vo tie barakite humana genetika.
Професор Дејан Трајков е прекрасен доктор, барај го на Институт за имунобиологија и хумана генетика, во кругот на државна болница. Се’ ќе ти објасни и дури може да ти даде што дополнително да испиташ.
Zdravo Feminki, denes pocnav so letrasan tableti po preporaka od dr.Trajkovski.Ke saka li nekoj da mi objasni sto kako ponatamu ide procedurata za in vitro(vo vtornik ke proveruvame folikoli) no dali treba da se vnimava na ishrana/pienje i nesto slicno ? Fala vi
Се' е како ќе ни се посреќи и како ќе ни се поклопат коцките, не верувам дека е до цигарите, јас сум непушач со низок амх, ама членка од прва успеа со 0.02 амх. Ќе се препознае ако прочита. Исто сега дознав едни комшии кај мајка ми 16 години се бореа со стерилитет, сега бремена е на 43 години и си пуши цигари, пред пораѓај е.
Јас сум пушач и на првото инвитро имав 14 јајце клетки од кои 12 се оплодија. Е сега пред трансфер ги баталив зошто мн кашлав од нив и сега после трансфер ич не сум палела ниту планирам.
Без стрес, најбитно. Јас ги оставив цигарите после трансфер кога почнав да читам што осеќа бебето во стомакот и прочитав дека плаче, реков зашто тоа да плаче заради мене, наеднаш ги оставив. А претходно пробував нон стоп, ама бев под стрес. Земајте магнезиум, б комплекс, намалете пролактин, земајте вит д, јадете по две три бразилски, авокадо и ананас. А со ниско амх и со години кажуваат дека нема шанси, додуша јас бев со амх 0.05.