Prethodniot mesec imav neuspesno invitro na pozitvni testovi do 14 den posle dobiva negativni i na 18 den dobiv obilna menstruacija, sega mi e 19 den od menstruacija i imam premnogu kafeav iscedok i bolka vo jajnicite se javiv vo klinikata so pravam i mi rekoa deka e nekoja cista ako prodolzi iscedokot da je javam kaj maticniot ginekelog. Pradanjeto mi e dali nekoj bil vo vakva situacija da ne e prejaka terapaija ili ovulacija da e
Da ama retko imam dva sekogas po eden i toa so stimulacija.i preku fond za so vaucer baraat amh da ne e ponizok od 1.
10ti den od transfer i domashen test negativen samo razocaruvanja...kazetemi koga povtorivte so drug transfer najbrzo
Ајде почекај уште некој ден, секој е различен јас имав позитивен тест два дена пред циклус, пријателка после 5 ден каснење. Провери и преку крв ако си во можност како е бета.
Da ke pocekam uste nekoj den ako ne dobijam do ponedelnik ke napravam beta pa sto ke bide ke videme so gospod napred
Треба да не е под 1 за да ти одобрат со сопствени јк. Ама не се поднесува амх, се зависи од другите хормони дали би ти побарале да го доставис дополнително. Мене не ми го побараа исто со 0.5 сум и јас и ми одобрија со свои јк.
Ова делува одличноооо! Тестот жар, бета за 9ти ден одлична!! Многу сакам да се исполни тоа што повеќето гледам предвидуваме и дека двете се фатени па да бидеш и ти со мене во клубот на мајки што очекуваат две среќи Понеделник гледам ти е 14ти ден повтори си бета тогаш, мене со трансфер на 2 бласто 14ти ден од трансфер бета скоро 1700, еве си ги носам близначињата, од вчера сум во 15та недела
Со документите немој да поднесуваш резултати за амх, само од другите хормони, затоа што и онака не го бараат. Ако ти побараат дополнително ќе им доставиш и истовремено ако ти е прво ин витро (па и да не ти е) поднеси си и молба во која ќе ги замолиш да ти одобрат со сопствени јајце клетки за да пробаш така, па ако ти одобрат ок, ако не што е тоа е. Обично одобруваат ако ти е прв пат и со сопствени јајце клетки иако амх е пониско ама се зависи како ќе се решат.
Второ инвитро, ама тој резз не го давам тогаш . Не ми текнува претходно колку ми беше кога ми одобрија за првото, треба да проверам баш.
Нема врска што ти е второ, ако ти побараат дополнително амх сепак поднеси молба да ти одобрат со твои јајце клетки и не мораш да спомнуваш дека ти е второ ифв, па ако ти одобрат ок, ако не пак ок.
Дајбоже мила и јас молам господ. И мене докторот ми рече не ја повторувај на дена направи на 14 ти па ќе се договориме за ехо. Супер да си истерате до крај лесно мила