Zeni ajde mislenja od vas .. na 08.11 imav transver na blasto(5dneven) kaza epten kvaliteten bil .. od 8,9den imam testovi so bledi linii pa vcera i crvena bese ..vo ponedlnikot pravev beta 9.48 bese a spored tabelata na labaratorijata bremenost e od 16 ..eve denes mi e 14den od et bravav prak beta denes e 16.3 mu kazav na doktorot vika Lesno Pozitiven test za 4 dena pak da proveram beta i da prodolzam so terapija .. Nekoja isto vaka kako mene a so dobri rezultati da bila? sto mislite vie ima li nadez :/
Подоцна имплатација имаш мила,затоа е така. Повтори пак и ќе видиш ако расте тоа е тоа.( А чим почнала да си расте ќе биде добро,не е падната).
Не е ЕРА, брис од ендометриум е за да се проверат евентуални бактерии дали има на зидот на матката, односно дали има инфекција или ендометритис. Многу едноставна и неинвазивна процедура. Имам пишувано наназад повеќе пати за истово дека и те како е битно дали има инфекција на зидот. Кај мене имаше две бактерии ги излечивме со јаки антибиотици и следниот трансфер ми беше успешен. Среќно на сите
Јас утре почнувам со постапка во Мон Бебе. Ке бидам со краток протокол. Задоволна сум до сега, достапни се, имаат термини, љубезни.. па за понатаму ќе видиме од утре (втор ден од циклус). Најмногу ми се допаѓа што не ми дадоа да пијам контрацептиви како што прават во другите болници, зашто имам негативно искуство.
Фала ти на инфо. Ти посакувам успех. Јас се мислам дали за второ ин витро таму да одам. Кај кој доктор си?
Фала многу, сите да имаме успех. И мене ми е ова второ ин витро. Сега се одлучив кај др. Славјанка Стојковски Станоевска, по препорака.
Таму има и матичен гинеколог? Гледам имаат со фондот договор, до сега не сум слушнала за нив ама чим Д-р Сапунов е таму веројатно се добри. Баш би сакала да слушнам дали некој има искуство со оваа клиника.
I mene ne mi se dopagja sto davaat kontracepcija, ama ne sum prasala zosto mora da se pie.A eve dve kliniki i u dvete so mikroginon me pocnaa ...
Ај уште една нова, се надевам што пократко Ептен случајно испитување на трет ден хормони, ФСХ 25, шок АМХ 0.09 уште поголем шок и е тоа што е, живот ♀️ Ве следам некое време со посебно пребарување за низок АМХ, па после успешна бременост, да си дадам малку надеж. Тераме два месеца ИВФ на природен циклус ( еднаш оплоден ембрион, со фрагменти на 3 ден, а еднаш празен фоликул) само суплементи, докторот вика на овој АМХ и по едно фоликулче на циклус не си за хормонски стимулации засега.
Снежана Булиќ, Систина Вика ради годините (39 наполнив пред некој ден) може да има квалитетни јајце клетки
Денес имав трансфер на 3 дневен седумклеточен бластомер. Незнам дали тоа е со добар квалитет , емриологот рече супер ембрионче. Но јас очекував бластоциста , зошто избрзаа на 3 дневен . Ми извадија 6 ј.кл. 3 беа одлични. 2 се оплодија , од кој едниот ембрион не се развил . И ембриологот води до успех . Плус и Лазаревски ми ја водеше цела процедура. Денес не беше. И така се подразочарав . Сега 14 дена , надеж .
Најверојатно затоа што биле само две оплодени и не сакаат да ризикуваат да ги остават до 5ти ден.Не се разочарувај има многу успешни приказни со 3дневни ембриони
И кај мене со 3 дневен рекоа дека е супер ембрион, чекам уште некој ден за тест. Не се грижи тоа ако треба да биде ќе биде и со 5 дневен бластоцит и со 3 дневен ембрион. Само уживај и не мисли на тоа и направи си за 2 недели тест не како мене за 7 дена
Девојки ми остана една ампула Cetrotide со рок 11.2024. Ги купив од Грција и јас ги користев овој месец и една ми остана неупотребена. Ја чувам во фрижидер. Ако на некого му е потребна ја подарувам, контактирајте ме. p.s. Не се грижете за рокот одобрено ми беше од тимот што ме водеше да се боцкам.