и на формуаларите за фондот на упаствата за хормони пишуваше трет ден од циклус инаку точно е дека сме прикаска сами за себе
Jas denes bev na eho i pocnav so puregon inekcii koi bas bolat izgleda i vednas golema modrica mi napravija ama ke se izdrzi, ne e strasno nisto, samo drugo me zagrizuva od pred da pocnam so postapka za ivf mi vidoa nekoja kako krivina ili minajaturen septum, ama rekoa najdobro se gleda pred ciklus, maticnata me vide pred ciklus vika kako krivina e nekoja i e mnogu mala i nema sansi da ti pravi problem za ivf, isto i denes mi rece doktorkata sto me vodi za ivf, vika stom ti voopsto ne si ni zabremenila do sega, neznam nekako mnogu se plasam, da ne sakaat samo da si go zemat vaucerot, da ne mi napravi problem neli septum ne daj boze spontan moze da napravi
Kakva e taa krivina?Nemoj da se mnogu zagrizuvas,mene mi rekoa imam nabula-boti,iskrivena matka,odnosno vlezot mi e malku podolu,pa nekoja membrana nacrta dr,ama toa ne e precka zatoa sto jajce kletkata direktno ja vbrizguvaat vo matkata
Pa neznam ni jas kakva krivina najverojatno nesto kako septum samo sto e mnogu malo ama mene mnogu me zagrizuva
@pepapa мислам дека зависи и местоположба, големина... Имаш ли земено ваучер? Зошто мислам дека ако не е отстранета не даваат ваучер. Барем мене така ми рекоа. Мене ми ја откри Тофовски, после закажав хистероскопија во Ре-медија кај Петановски и правев. Испадна дијагностичка хистероскопија, бидејќи кога влегол внатре видел дека е мала и на место кое што не би требало да прави проблем, не ја отстранил. Инвитрото го правев кај Лазаревски, виде снимките и рече уживај. Износев близнаци до 37 недела, без проблем.
Dobro utro soncija kako ste denes? Jas sum super raspolozena pa rekov da vi prenesam malku pozitivna energija @pepapa puregonite bolat ama se izdrzuva, se za bebe, a stom veke si pocnala so postapkata ne se nerviraj za nisto, kako Gospod nikoj ne e opusti se i mislisi najpozitivno
A kaj koj doktor si? Sto ne odis kaj nekoj drug da ti ja vidi krivinata, ne mora da kazuvas deka si vo procedura tuku kazi im deka planiras bremenost i vidi sto ke ti kaze I za puregonite napomenuvaj poleka da gi stavaat....se e do sestrata sto te bocka
Vo new born sum kaj tanja, pa neznam kolku e pametno sega da odam kaj drug doktor za mislenje plus stres ke mi bide, i maticnata me gledase na 4 d eho rece deka i da e septum e premnogu mal i nema da mi pravi problem, a puregonite sama gi bockam ama bolat bas
Dobar den devojcinja, Ve citam celo vreme i ve poddrzuvam site do edna! Nekoi od vas znaat deka i jas go minuvav istiot pat, imav uspesno prvo invitro, no pred dva meseci ,vo 8mi mesec od bremenosta go izgubiv bebeto posle mnogu intervencii,golgotata sto ja pominav, ne se opisuva so zborovi. Me porodija so carski, no bebeto ne izdrza , ne prezivea...traumata i bolkata sekogas ke bidat prisutni,no jas moram da prodolzam ponatamo,borbata povtorno pocnuva. No sega nema da pisuvam se sto mi se slucuvase, tuku tuka sum da vi dadam poddrska i verojatno ke se vratam vo temava za nekolku meseci,cetiri, pet. No ovoj pat mislam so zamrznati embrioni, deka vo remedika imame zamrznato pet embrioni. Ve pozdravuvam site!
Ne mozam nitu da zamislam koja ti e bolkata,zal mi e mila,socustvuvam so tebe.Ama glavata gore,cudni se patistata Gospodovi,sekoe loso za dobro e.Ovie zborovi ni malku nema da te utesat,ama tuka sme site zaedno da ja spodelime nasata maka
I na rabota trgnav amo nisto ne pomaga,misla me tepa,se si mislam ke mi kapne,sto mi potekuva od gelot,na dve minuti vo wc se proveruvam,lele ne sakam,sakam da e samo loso pretcuvstvo
Mese br.2 tuka sum,bidejki neli @spirkovski e mese br.1,ona e so pogolem staz od mene,so 4 dena e pred mene,ama deneska epten sum razocarana,cela nok ne spiev