Можно е уште си под дејство на терапија.Нареден пат ќе имаш нормално.Не се плаши големи хормонски промени се случуваат од терапијата
A ne li trebase embrionot barem da se isfrli,kaj mene ovoj pat i toa go nemase,prethodnite pati gi isfrlav
Jas proletta koga ja prekinav terapijata posle 8 dena mi dojde i mnogu obilno imav.naresniot mesec mi kasnese 8 dena ama dojde normalno potoa narednite meseci veke bese stabilna i na vreme
Mi rekoa utre da proveram progesteron,fsh,lh i estradiol,ke napravam i eho na moe baranje pa ke vidime sto e
Poslem 4neuspeshni inseminacii i prvoto ifv neuspeshno premnogu razocaruvanja ..napraveni domashni testovi negativni no krvarenje samo kafeavko nisto obilno eve veke od vcera se maci nekako...neznam sto da mislam dali treba da e taka ili seuste od terapijata deluva ve molam nekoj so iskustvo da mi kaze poveke
Здраво девојки, нова сум на форумот. Денеска ми е 3ти ден од ембриотрансфер со замрзнати бластоцисти. Дали треба да чуствувам симптоми или уште ми е рано, трет трансфер ми е ама некако не ми поминува времето. Кога најрано може тест?
Од прогестеронската терапија ти е, кога ја прекина? Ќе добиеш штом почнало да пробива. Жал ми е за неуспехот, ако имаш замрзнати ќе можеш да пробаш за некој месец пак.
Za kolku vreme pravat so zamrznati....da imam uste 2 blastocisti zamrznati...pa vcera imav samo nekoja kapka kafeavko i nejkev da ja prekinam da ne e sepak bremenist jo denes poveke imam i zatoa prekinav so terapija od denes
Ќе видиш како ќе препорача докторот, обично барем 2 циклуса да поминат да одмори телото од стимулациите.
И јас сум со 4 неуспешни инсеминации и прво ИВФ, трансвер на 3 ден ембрион имав на 13ти денес правев тест беше негативен, линија втора се појави дури по 1 час. Мислам дека и кај мене првоото е неуспешно ама ќе проверам преку крв за секој случај во среда. Јас се тешам ако не успее од прва ќе успее од втора ти барем имаш замрзнати бластоцити, јас бев со стимулации и само една јајце клетка успеавме да извадиме и да оплодиме, со 2 фоликула бев. Не се секирај што е наше ќе си дојде
Ah znam deka i za nas ke dojdi ubav i svetol den i jas utre ke napravam beta za sekoj slucaj zosto.sekogas imam bolni menstruacii a ova ne mi e bash takva...sepak se nadevam deka vtoriot ifv ke bide uspeshen i ke baram najbrzo stom moze da napravime pa akp veke i toa ne bide mislam deka ke napravam podolg period pauza nemam sili poveke
Pa ja primiv terapijata do pladne i potoa ja prekinav sama utre ke pravam beta no sepak znam deka ke bidi razocaruvacko
Јас така после 3 инсемимација подолга пауза направив, многу ми се собра. Ноември, јануари и февруари ги направив првите 3 и секој месец се потресував и паузирав до септември. Мора малку и одмор, психата не отепува
Jas eve veke cela godina tocno kako sto se macam sekoj mesec razocaruvanje so neobjasnet sterilitet sme sto poveke me maci i taa misma