Едно прашање дали некој кога започнал со инјекции во мојот случај декапептил продолжил да пие дхеа. Ја прашав сестрата на докторот ми кажа да продолжам најверојатно докторот на наредниот преглед ќе ми каже да прекинам. Ама некако не ми стоеше сигурна во одговорот
Jas gi prekinav.a i doktorot ne ni zaese deka gi piam.od niv liceto mi bese se nafrlilo so mozolcinja kako vo pubertet da sum i koga pocnav so postapka veke gi prekinav
Progesteron se bockas ,jas utrogestan vaginaleti nautro i navecer . Progesteronska podrshka. Sekoj doktor razlicno . Kaj koj Dr.si ti ?
Jas sum kaj tase.na sabalje na gladno prvo aspirin vo 12 casot posle jadeneje impryl,tri pati na den po dve apcinja estrofem,na 12 saati stavan vaginaleti cyclogest,vecerta pred spienje magnezium vo prasak i probiotik ednas vo denot se buckam i so prolutex.toa e mojata terapija
Јас немам никакви нус појави ги пијам веќе 2 ипол месеци. Ама од некна почнав со стимулации и сега чисто дс проверам пишува дека дхеа го качуваат нивото на естроген а декапептил се за да го одржуваат ниско нивото на естроген. И дека треба да се следи да не настане хормонслен дисбаланс па викам чекај да прашам некој од вас. докторот. кога ми го даде микрогинонот кажа продолжи да пиеш дхеа а сега кога почнав со терапија не го прашав. А сестрата некако несигурна ми беше во одговорот” па незнам продолжи ги докторот ќе то каже најверојатно наредниот пат кога да ги прекинеш.”
Препишани ми беа 2x1 од 50 мг. Освен исфрлање на грбот друго не приметив. Откако ги прекинав ми се исчисти, ама додека се боцкав не ги прекинував, баш и докторот го прашав, ми кажа да не ги прекинувам, и на секој извештај ми ги пишуваше.
на 9ти ден од трансфер испитав Бета HCG и не покажа ништо на резултатот, рано е за да покаже или се немаат зафатено Секако ќе го повторам и на 14ти ден
Bas mi e zal a zasto ispituvase beta na 9 den mozese da pocekas uste nekoj den.ne ja prikinuvaj terapijata konsultirajse so doktorot jas mislam deka e rano devetti den za beta.barem domasen test samo si mozela da napravis
Od kade naogjate ubav spric za bockanje , od zegin sto gi imam se katastrofa iskaca tecnosta a vozduh stoi maka macam ni so cukanje ni so nisto ne go butka
Kaj finki/feit fakultetite ima edna apteka, pozadi NewBorn (Meri mislam se vika), nemav nikakov problem so shpricevite od tamu