Nemam iskustvo so in vitro na Gak, no so d-r Tofoski imam da kazam samo najibavi zborovi. Ako imaat za zamrznuvanje uslovi i sekako dobar embriolog d-r Tofoski ke napravi se za uspeh od negova strana shto e.
ovoj nash 2 obid ne uspea....stimulacii so klomifen izvadeni 3 jajce kletki od koi 1 uspea vo sovrseno embrionce . Na 3 den napraven transfer...se bockav so prolutex 5 dena i clexan do test. Na 14 den napraveno beta hcg 0.3. Na 17 den veke t.e denes imam nekoj iscedok kako svetlo kafeav ..neznam ni stoe...obicno koga mi doagja ciklus imam crvena boja i redoven na 28 dena...plis sto znaci ovaj svetol kafeav iscedok..terapijata e prekinata
Имам 2 кутии не отворени, купени се и извинете не можам да ги поклонам. Ако на некоја и требаат нека ми пише.
Zdravo na site. Nova sum vo forumov. Jas imam prasanje ako moze da me upatite. So soprugot se obiduvame skoro dve godini. Napravivme spermogram i spermokultura, izleze lesna astenozoospermija, bevme na urolog kaj Mickovski vo sistina, go gledase na eho i rece deka se e vo red nema potreba od nikakov operativen zafat, samo da pie tableti profertil 6 meseci ( eve veke 3 pominaa od koga gi pie) Jas imam napraveno pap brisevi i hormoni kaj mene se e uredno, Uredni ciklusi na 28-30 dena, ovulacii isto koi gi osekjam deka gi imam i plus sum sledela so tie lentite se mi ispagja tocno. Sega sledno sakam da napravam HSG, prasanjeto mi e kade najdobro da go napravam? i sto drugo treba da napravam? i od koga ke go napravam kaj koj doktor da se obratam,za ponatamosni postapki. Se mislam pomegju Lazarevski ili Petanovski? Vi blagodaram.
Јас правев кај Толовски хсг, брзо, резултати одма. Цена 5000ден. Задоволна сум. Пробај прво природно после хсг. Јас останав истиот месец бремена после 7 месеци пробување. Све друго беше во ред.
Profertilot se slabi ako go procitas sistavot a dosta skapi, vidi informiraj se pivekje na internet sto plus da konsumira jatki, nekoi prirodni lekovi imaat clenki pisuvano dosta, fizicka aktivnost i proteinska ishrana.
Zdravo zenski moze li nekoj da mi dade soved vaka jas pred 6 meseci se porodiv so carski res i me podvrzaa na janicite ednijod go otstranija a pak drugi mi go vraza bebceto LUCIJANO mi pocina pred 2ipol meseci mnogu se borev da go donesam na svet i zatoa sega sakam pak da ostanam bremena bi ve molema za sovet
Имаш мутации,не се плаши со метилирана фолна,метил кобаламин,аспирин и клексан успешно истерав бременост.Само обезно прашај по колку клексани треба да боцкаш.Мене еден клексан не ми беше доволен ,и плодот застана во развој.Кога сменивме да боцкам по два се си беше во ред. Топла препорака за Др Јани.
Моето 4то инвитро. Кај Органџиски , консултација, скречинг,стимулација. 6 јајце клетки, 3 не се оплодија 3 се оплодија. Трансфер на 3 ден. Вратени 2 осумклеточни. Денес 12 ден ,домашен тест негативен. Дали има шанси нешто да се случи до среда.
Kaj mene edna izvadena edna vratena na tridnevno osumkletocno.vcera mi bese 12 den test negativen eve sega se spremam ke odam beta da ispitam da znam na sto sum.
Ниско е да но си направила порано на 14 ти ден може ќе биде во ред провери си уште еднаш за секој случај и види со твојот доктор што ќе ти каже,сепак и не е негативно