Blagi bolki imav krvarenje ne !! Dosta infuzi i inekci primav posle punkcija i dr den nemav bolki samo 3,4 dena naduen stomak ke ispukav ..i prolutex i klekasn vo stomak bockam (prolutexot me boli poveke od kleksanot) modrici imam ama zdravje toe e dodeka mozam se ke bockam vo stomak
Само побрзо да помине се ова, овие болки и маки и сите да си дочекаме со лесно. А болките ќе ги заборавиме само да е се позитивно.
И јас имав ден -два мало крварење после пункција и болки, ништо страшно, пролутех боцкам во стомак и не боли воопшто, а клексани во рака е тие ме болат 2 3 мин откако ке се боцнам
Супер е Докторот ми кажа секоја бета што на 14 ден од трансфер е над 100 ветува многу и е добра бета. Што не значи дека не е добра и прва пониска бета но битно е да се дуплира во наредните денови. Така да јас мислам дека е супер
Не е ниска, опушти се. На 14 ти ден од трансфер е ОК доколку е над 100, така мене ми има кажано инвитро докторот. Поздрав и со среќа
Јас имам останато 5 или 6 инекции прогестерон депо. Доколку на некого му требаат и ги сака, ги поклонувам. Купени се од србија
Денес 13.ден од ет . Тест негативен.Ќе проверам и бета утре секако. Нешто се случи. 7. 8. 9.ден ги имав сите симптоми . Ми се гадеше.Мачнина.Го чувствував она "влечење"на матката.... многу бев сигурна во симптомите ,исто како во првата бременост. Дали станува збор за ходросалпингс. Дали од туба се испушта онаа "токсична течност"?!?која ги уништува ембрионите . Смачено ми е сама се да испитувам и да читам, наместо Др.да ме упати.. Од некаде мора да почнам .
Здраво Дали кога поднесувавте док за второ ивф поднесовте извештај за трансфер на прво ивф. Јас денес ги поднесов док со извештај од time lapse inkubator на кој има слики од ембрионите како се развивале и пишува кои се префрлени transfered само е означено под реден бр. Но сега видов дека сум имала и др документ извештај за трансфер дека се префрлени 2 ембриони. Незнам дали ќе го прифатат извештајот со повеќе страни од развојот на самите ембриони или можеби требаше да го приложам и другиот извештај.Што мислите дали извештајот од инкубаторот би бил доволен?
Јас пратив само извештај од трансфер кај шо пишува колку ембриони се вратени, ми одобрија со тоа. Овој за кој што кажуваш со развој на ембрионите јас не ни имав таков извештај.
Здраво девојки, едно прашање дали на некој и одобриле ваучер со два спермограм од кој едниот е постар од една година? Благодарам за одговорот.
Мене ми одобрија. Битно е меѓу првиот и вториот спермограм да има мимимум 3 месеци разлика и вториот да не е постар од 6 месеци. Кај нас првиот беше септември 23 вториот септември 24
@Надеж♥️ ние сме со две инсеминации, но поради намалена оваријална резерва докторот ми даде предлог да поднесам барање за ваучер да не губам време. Од документација се имам останато, ме копкаше само спермограмот не бев сигурна дали има врска што првиот е постар од шест месеци. Ти благодарам за одговорот.
Dali imash hidrosalpinks dijagnoza na jajcevodi? I jas imam i se povekje se somnevam deka mozhe toa da mi pravi problemi. Imam edno neuspeshno prvo invitro i eden spontan -biohemiska. Zna Od druga strana nekako ne mi se ostranuvaat bez epten da moram zatoa shto jas imam i na dvata kanali. Dali ti preporachaa otstranuvanje tebe?
Vo izvestaj od histeroskopija ,2022 se bese ok . No, od togas do sega imam napraveno 2 ivf , smetan deka ima nastanato promeni . Jas bi gi otsranila , i taka prirodno nikogas i ne bidna . Sepak i od Dr da slusnam mislenje . NK kl da imas ispituvano da me upatis mi treba info , i toa da proveram .
Искрено толку се чувствувам физички и психички уморно што месецов ништо не ми се прави од тестирање. Си дадов малку одмор после првото неуспешно ин витро па си реков после празниците со нови сили и во нова борба. Нема откажување, одиме до крај. Треба тогаш и нк клетки и кариотип да испитам. Од овој форум ми кажаа дека има тестирање за Нк Клетки во Рамус на приватно, 3500 ден.