Денес ехо 6+2 Слушнавме срценце едно ембрионче е и покрај високата бета. Фала му на господ. Дај боже се да биде во ред
Jejjj ..neka e raste neka mrda neka luduva vo stomakot na mama ,a mama gali mese sega ❤️❤️❤️❤️ so lesno mila skolska bremenost da imas
Ne mi dade opcija da zemam od kaj niv , me prati vo apteka. Ke prasam Zegin. A ako nemaat ke odam do Sistina vo Omi aptekata . Sakav i da znam od prilika koja cena se za da znam kolku pari da imam vo sebe sepak ne se eftini a mi trebaat 12 .
Сега за сега со ваучер ги потрошив тие 33 сега докупувам.Се фатив на орото ќе го играм. И бусерелинот мака мачам со иглите и шприцот со воздухот, летаат игли шприцеви чукајки да искочи... ај не се некоја инвестиција тие ама и него ако треба да го докупувам ... До вторник треба да се боцкам. Па вторник контрола некако касно ми е, ама ај валда знаат што прават.
Па требало од Систина да ти дадат, ќе ги доплатиш. Јас и тие што ги докупував ми ги дадоа. Едит: или не си во Систина?
Во ред си е ништо не е сменето, јас правев пред 2 недели ИВФ , ти даваат 33 мериоферт,колку што ти следува од ФЗОМ . После тоа уште 12 ми требаа си ги докупив доле од аптеката во Систина Со среќа
Ако имаш можност провери во Грција, таму мислам се околу 15еур, сепак се доста поефтини од тука, а немаш малку за зимање.
Ајде види аптека жива 2 велес побарај ги носат од Грција лекови има број на гугл. Сигнатура Битола аптеката исто ради Плодност носи, има и тој своја веледрогерија. Кемофармација Бони аптека од Тетово од косово ако носат.
Мили денес докторот ми спомена дека е убаво до кај 10 недела да се направи NIPT тест. Е сега ме интересира бидејќи прв пат слушам за таков тест и немам искуство,дали сте правеле вие кои сте со инвитро и колку чинат тие тестови
Тоа се пренаталните тестови. Се прават до 12 недела преку крв и се испитуваат генетски аномалии на плодот. Има повеќе лабаратории и повеќе опции, можеш да изгуглаш и да одбереш кој ти одговара најмногу. Од 500 евра па нагоре се. Јас лично правев Qualified.
Јас го правев тој тест NIPT(non- invasive prenatal testing ) во 10 недела и 6 дена во Австралија кај што живеам. Тестот тука се прави барем да си 10 недела не помалце од тоа. Се зема крв од вена да се испита за Даунов синдром и уште два други синдроми и дали има хромозомски аномалии плодот. Исто така со овој тест се дознава и полот на бебето. Заедно со скрининг и тестов преку крв се открива се. Јас сум сеа 12 недела и 2 дена, па наредна недела сум на тој скрининг. Со среќа