Девојки здраво. Ме интересира како оди процедурата за покривање на инвитро од страна на фондот веќе кога е отпочната процедурата? Знам како оди регуларно, но што ако веќе започнеш и еве сега за некој ден е закажано инвитрото во систина, дали процедурата може отпосле да биде покриена и парите да бидат рефундирани? Ај упатете ме малце. Работава е прашај паталец, не гаталец. ФЗО...малку така како неупатени.
Постапката воопшто не ја почнуваат додека не им донесеш документи т.е. ваучер и упат од матичен гинеколог. Доколку си ја почнала, тогаш логично е приватно да си покриеш се.
И јас така мислам, затоа има постапка на аплицирање за ваучер. Е сега ако имаш вујко владика, сигурно се е можно!
Од фзо добив различни мислења. Некои викаат може, други викаат дека не може. Со тоа што мнозинството викаат дека може...и ај сега?
Dodeka od klinikive ne go vidat vaucerot,ne pocnuvaat,vo sprotivno ti naplakaat se zivo i divo,jas prviot pat koga se javiv i kazav deka mi e odobren vaicerot,mene odma mi kazaa,odi maticnata da ti izdade dokument i ke dojdes.
Лилит милсли некој да си плати се, па да му рефундираат. По логика на нештата не би требало, ама ако знаеш некој на добра позиција верувам и тоа е можно.
Проблем нема да имаш од фондот, туку треба да се договориш со клиниката каде се прави инф. Јас имам почнато инф без ваучер и имам оставено кауција, со тоа што до трансвер ќе донесам ваучер, но ова со човек на право место (немам вујко Владика ) бидејќи проблемот настанува од кај нив како они да го реализираат ваучерот, фзо без проблем ќе ти го дадат ако има индикации, но неговата реализација е од денот на примањето на истиот, епа клиниката е таа со кој треба да се договориш Во секој случај можно е се, но.....
Точно, имам врски во фзо и ги искористив да добијам ваучер побрзо. Но ,,вистински,, врски требаат во клиниката за да го уважат ваучерот, а постапката е започната, тоа и го кажав на феминката да бара со клиниката да заврши работа, фзо не ни мора да знае за ова, тие ако има причина секако ќе и дадат ваучер
Да пишува мислам на упатсвото дека може да се јави печење,дека јас цела кутија купив и имаше упатство.За мирис не се секавам искрено.
Bozeeee,ete zosto sme si podrska edna na druga,i jas kupiv cela kutija,ama ti ako ne spomnese nemase nitu da go vidam upatstvoto.I sega citam,moze da se pojavi pecenje,iritacija i cesanje.Lele malku sum pomirna sega,uf,mi olekna,uste samo ovie glupavi simptomi za ciklus da gi snema
Ова 4д изгледа супер глупаво ќе излезе. Ремедика прават само во Скопје. 2.000ден. Филип Втори само со Скопје. Органџиски и во Штип, 4.000 ден. Вработената на др. Гетов Валандово не знае дали прави, ама мисли не(утре ќе се јавам за потврда) Овој Органџиски толку ли е добар што е дупло поскап? цццц
A koga ke otides ke ti pobaraat 5000,bidejki bilo 5d,i se pravelo 2d,prethodno,i ne znam sto trebalo pred toa da se napravi,a bidejki na telefon ti kazuvaat 4000 den,ajde i mal popust ,i izleguva 5000. .A deka e nesto podobar,ne e.Kako sto citam tuka site se vo Sk,a ne kaj nego vo Stip