I mene dolga mi beshe provedurata za stimulacija Pocnav na 31.10.24, a zavrshiv na 21vi 11 I jas dokupuvav fostimon
И јас сличен извештај поднесов,но од друг доктор и пак ми побараа дополнително. Значи 2/3Д бараат, треба извештај за состојбата на матка,фоликули....и слики. АМХ се доставува дополнително ако е побарано Јас барем така мислам, нека кажат и останатите членки.
Голема е веројатноста да ти одобрат со донирани. Пишува и амх 0.9 и овариуми мал волумен и број на антрални фолекули пишува на едната страна 3 на другата 2, тоа е гранично. Какви ти се хормоните, дали ти се ок? Мое мислење да бараш измена во извештајот, да го тргне амх па и за антралните ако сака да излезе во пресрет нека пише повеќе. Амх секако нека го тргне. Инаку не знам дали има со извештајот слики, бараат и слики и обично пишуваат димензии на овариуми и дијаметар на матка со цифри. Оди на сигурно, да не се малтретираш да те враќаат и иако е можно со молба да ти одобрат и со свои, после ако недај боже ти треба за трет ваучер или за второ дете, зошто да имаат во историја дека си со низок амх. Тогаш сигурно ќе биде со донирани.
За 2 ваучер, старите треба да ги доставиме копиите и плус нови спермограм , крв, пап и микро Извод од венчаница знам треба А копии од лични карти дали требаше ке одам вторник па да имам комлет се
Ти благодарам. Колку време треба да ги пиеш и колку милиграми? Мене ми релоа 2-3 дена пред трансфер и ќе се договориме после позитивен тест. Докторот рече отприлика 6 недели. И треба да пијам по 3 на ден. 1 наутро и две навечер
Devojki ne mozam da najdam meriofert mi rekoa vo sistina apotekate deficitaren moze pomos kade da nabavam , mora denes da se bocnam a imam samo dve ampuli. Pozdrav i vi blagodaram
Провери во Берна аптеката во Чаир. Едит: видов дека си пишала дека немале. Пиши и и' на сестрата дека нема и нека ти дадат замена.
Јас пиев по две на ден , сабајле и навечер, од 1 мг . Ги почнав еден ден пред трансфер и ги пиев се до позитивен тест, сега гледам на фискалната една лента во Мери аптеката е 630 ден
Јас копии од лични карти не сум доставувала само од венчаните а лична карта ни од мене ни од сопругот немам пставано не ми ни бараа
Јас сега пред месец ипол поднесов и добив ваучер. Поднесов пап, микробиолошки, 2д/3д, крвна слика, хормони, извештај од претходен трансфер, хив за двајцата, копија од венчаница и еден мислам нов спермограм. Ако сме пратиле и постар, тој деф е постар од 2 години.
Jas dve invitra I nikoj mi gi nema dadeno tie apcinja zatoa I prasav Kade go pravese IVF kaj koj doktor? I dali moze da se pijat I ped odnos da se pijat ili samo vo invitro postapka?
Во New Born кај др.Татјана Гуржанова, сигурно треба да ги препише доктор не се пијат на своја рака ги препишуваат и при трансплатација на органи како што прочитав, и при инвитро
Jas koga gi piev prethodnoto invitro nemav nikakov uspeh,a prviot pat koga pravev ne gi piev i sega ne gi piev i bese uspesno,neznam ni zosto mi gi prepisa togas