До колку треба да е вредноста на LH I Progesteron пред пункција, односно пред да се стави стоп инекцијата?
Пред да се стави стоп-инјекцијата (обично hCG или аналози), нивото на LH (лутеинизирачки хормон) и прогестерон се следи за да се потврди дека нема предвремена овулација и дека ендометриумот е во соодветна состојба. Вредностите варираат во зависност од индивидуалниот одговор на стимулацијата, но општо прифатените референтни вредности се следниве: LH (лутеинизирачки хормон): <10 mIU/mL пред стоп-инјекцијата. Повисоки вредности може да укажуваат на ризик од предвремена овулација. Прогестерон: <1.5 ng/mL (во идеални услови) пред стоп-инјекцијата. Ако нивото на прогестерон е повисоко, тоа може да укаже на предвремена лутеинизација, што може да влијае на имплантацијатa. Еве еден одговор ако ти е од помош.
Здраво, денес правев трансфер на 2 пет дневни ембриони, почнуваме со броење на денови. И понатаму со терапија cyclogest 2×1, amp.prolutex, decortin и витамини. Сега одмор и позитивна мисла, има ли некој да броиме заедно денови?
Dali bolka vo jajnik i proziren sluz znaci deka bidnala ovulacijata? Dzabe se bockav cel mesec, ima sansi da se utne? Nemam ni zakazano za punkcija.uste bockam meriofert i buselin 11 den mi e od ciklus. Dobivam na 26 dena.
Првиот пат кога доставував, ми побараа копија и наизменично ставаат печати. На доставените документи за во Фонд и другите за нас. Доколку немаш побарај си извештај од амбулантата каде што правеше,сигурно има начин за да го добиеш извештајот
Да таму сум. Јас сум многу задоволна, докторите имаат друг пристап, отворени за прашања, достапни, многу внимателни, и еве денес трансферот помина се во ред, ги видов ембриончињата на екранче, се објаснуваат, со еден збор персоналот им е многу љубезен и достапен во секое време, од сестри до ембриолог и анестезиологот мноогу внимателен. Само пофални зборови за др. Славјанка.
Јагода, претпоставувам боцкаш и цетротиде што треба да спречат овулација да се случи (иако не е невозжможно).
Испитај си на 14ти ден пак хцг, за на 3 дневни може да е рано, јас на 11 ден од трансфер имав негативен тест а после кога си испитав бета кога и требаше беше 528.
Devojki Aj mala pomos okolu dokumentive za u fond za ivf vtoro dete! Dali, inseminacii, hsg i operativni zafati sto sum dostavila prethoden pat im stojat vo arhiva ili treeba paak da dostavam kopija??? I da se preslusam, da ne ispustam nesto, korigurajte ako treba: 2d exo so izvestaj sistina Pap Hormoni Brisevi Krvna slika Hiv za dvajcata partneri Spermogram Vencanica kopija Izvod od maticna kniga prvo dete Otpusno pismo od rodiliste Dok, izvestaj od uspesniot transfer + betata I koja soba bese za dok vo fond Skopje? Do kolku najdocna primaat dok? I dali moze da im naglasam vaucerot da go zemam licno (ako mi odobrat?
Здраво, да прашам, за колку време од прилика закажуваат за преглед во Плодност? Да знам од прилика кога да ги барам заради циклусот. Сакам да почнам со прибирање на документи за инвитро. Ви благодарам
Здраво девојки, да ве прашам дали некоја од вас има правено ин витро на ГАК и зашто не? Гледам многу мал процент гласале за таму. Иако докторите и целиот персонал (сестри итн) ми изгледаат доста љубезно.
Па јас гледам веќе дека прават и така ми потврдија и некои од докторите таму. Во процес сум на бирање каде да го правам ин витрото па би сакала да прашам, што би препорачале. На темава има доста со искуство.
Jas taka se vadev od pamet so takov sekret kako vo ovulacija,pa si pravev filmovi gotovo mi pominala ete ne sme ja fatile..no sekogas si bese vo red,najverojatno od terapijata sto ja primame znae da imame takov iscedok,ne se sekiraj doktorite znaat sto pravat i kako racunaat kontroli.
Со среќа нека биде мила,уживај овие денови,опушти се и со позитивна мисла.Доколку имаш прашања пиши тука сме. Не има повеќе овој месец,и претходниот две три недели разлика отприлика,тука сме некаде. Ајде нека биде убав завршеток на годината дај боже.